Un veteran de… 87 de ani din Gherla a alergat în sprijinul cîinilor

La sfârșitul săptămânii trecute, în organizarea omului de sport din localitate, Vicențiu Hossu, pe aleile parcului mare din municipiul Gherla a avut loc un eveniment caritabil în folosul adăpostului de câini de la marginea orașului.

Crosul s-a bucurat de mare succes, în ciuda ploii la competiție participând 150 de alergători, o cifră record pentru astfel de întreceri desfășurate în urbea de pe Someș, pe lângă gazde mai fiind prezenți și tineri din Cluj-Napoca, dar și din comuna Bonțida. Cel  mai tânăr concurent are doar 2 ani, iar cel mai vârstnic abia a împlinit 87 de ani. Este vorba de veteranul Vasile Moldovan, de la Olimpia Gherla, de loc din satul Pădureni (Țop), comuna Mintiu Gherlii, o prezență obișnuită la crosurile organizate la nivel național pentru această categorie de vârstă. În anii  60 a făcut parte din secția de atletism a clubului Progresul București, clasându-se pe podium la mai multe campionate naționale. În ciuda vârstei înaintate el continuă să alerge la competițiile inițiate la nivel local sau județean, acum trei ani participând și la Maratonul de la Cluj-Napoca.

Startul crosului de la Gherla din weekendul trecut nu s-a dat în bloc, ci fiecare concurent a pornit pe un traseu individual, la un interval de timp scurt. Trei gherleni, însă, au reușit să alerge încontinuu 12 ore. Aceștia au fost Adela Chiș, Ionuț Mariniuc și Vicențiu Hossu, ultimul parcurgînd 101 kilometri!

Sumele adunate din donații au fost trimise pentru ajutorarea Adăpostului de câini, pentru cumpărarea hranei. Importantă a fost, însă, petrecerea unei duminici în mijlocul naturii. La Gherla am fost părtași la o zi de alergare, de mișcare și de sănătate curată.

Felicitări organizatorilor!

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut