Un tren de călători a deraiat în zona Cojocna

Trenul Teiuș – Cluj-Napoca a deraiat luni, în zona Cojocna, în jurul orei 12.40, iar circulația a fost blocată aproape două ore.

Trenul a deraiat în apropierea stației CFR din localitate. ”Din primele date, s-a stabilit că este vorba de o locomotivă ce tracta trenul de călători, circulația feroviară fiind blocată temporar pe magistrala 300, până în jurul orei 14.20”, au explicat polițiștii sosiți la fața locului. Oamenii legii au deschis dosar penal pentru infracțiunea de distrugere sau semnalizare falsă. În urma evenimentului nu au fost victime.

Infracțiunea de distrugere, degradare ori aducere în stare de neîntrebuinţare a liniei de cale ferată, a materialului rulant, a instalaţiilor de cale ferată ori a celor de comunicaţii feroviare, precum şi a oricăror altor bunuri sau dotări aferente infrastructurii feroviare ori aşezarea de obstacole pe linia ferată, dacă prin aceasta se pune în pericol siguranţa mijloacelor de transport, manevră sau intervenţie pe calea ferată, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează săvârşirea de acte de semnalizare falsă sau săvârşirea oricăror acte care pot induce în eroare personalul care asigură circulaţia mijloacelor de transport, manevră sau intervenţie pe calea ferată în timpul executării serviciului, dacă prin aceste fapte se creează un pericol de accident de cale ferată. Dacă faptele au avut ca urmare un accident de cale ferată, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut