Un startup promovat de Techsylvania, achiziționat de o companie americană

PatchAI, startup-ul câștigător al ediției din 2019 al programului Techsylvania Startup Avalanche, a fost achiziționat de Alira Health, o companie americană de consultanță, care activează în domeniul sănătății globale și al științelor vieții.

Startup-ul italian PatchAI folosește inteligența artificială și o abordare centrată pe pacient pentru a îmbunătăți experiența și rezultatele studiilor clinice. Valorificându-și succesul la Startup Avalanche 2019, PatchAI a accelerat dezvoltarea companiei, a continuat să crească pe piață, și-a extins sfera produselor către practica clinică, a atras drept clienți companii farmaceutice de vârf la nivel global, precum Roche și AstraZeneca și a obținut finanțări suplimentare de 2 milioane euro, toate acestea culminând în cele din urmă cu acest exit.

Startup Avalanche este o competiție de top pentru startup-uri, cu unele dintre cele mai mari premii de investiții în bani din Europa, care primește câteva sute de aplicații calificate în fiecare an, doar zece dintre acestea fiind selectate pentru înscriere. Startup-urile selectate participă la un program intens, creat de Risky Business, care oferă consiliere și training de specialitate axat pe prezentarea ideilor și a produselor, strategie, investiții. Astfel, startup-urile sunt pregătite să se prezinte în cadrul evenimentului principal de la Techsylvania, care atrage investitori de top, precum: Softbank, Baidu Ventures, EQT, Tim Draper, Tony Fadell, Sequoia, Atomico, Mark Cuban, Founders Fund, General Catalyst, Union Square Ventures sau Seedcamp.

Risky Business este primul fond de investiții în startup-uri de tip “early stage” din România, fondat în Cluj-Napoca în 2017 de 36 de antreprenori români din țară și străinătate.

De la înființare, Avalanche și-a construit un palmares de renume în atragerea startup-urilor cu potențial din peste 20 de țări la Cluj-Napoca. Recent, Troop Travel, câștigătorul Startup Avalanche din 2018, a atras o rundă de finanțare de 8 milioane de dolari, în timp ce câștigătorul din 2020, AgUnity, a crescut rapid pe piață și a încheiat vânzarea de token-uri AgriUT cu suprasubscriere.

Următoarea ediție Startup Avalanche va avea loc în cadrul evenimentului Techsylvania 2022 și are ca scop diversificarea și creșterea grupului de investitori.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut