Un start-up clujean se extinde în Germania

Compania clujeană de software OVES Enterprise a anunțat că își deschide la Munchen primul birou în afara țării, până la finalul acestui an fiind preconizată extinderea și în SUA, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și Spania.

„În prezent, avem 20 de clienți în afara României, 10 dintre aceștia fiind în Germania. De aici și dorința de înființare a unui birou OVES Enterprise în Munchen. De asemenea, 80% din cifra de afaceri de anul trecut a fost generată de business din afara țării, iar odată cu extinderea la nivel internațional estimăm că ponderea va fi majorată spre 95%”, spune Mihai Filip (foto), CEO OVES Enterprise.

Anul trecut, cifra de afaceri OVES Enterprise a crescut de 4 ori, ajungând la aproximativ 14 milioane lei. În 2022, compania își propune cel puțin dublarea veniturilor, ținta fiind de 30 de milioane lei. Planurile de dezvoltare pentru acest an vizează și dublarea numărului de angajați, de la 71 de persoane la 130, la sfârșitul acestui an. Majoritatea angajaților sunt dezvoltatori de software cu experiență de peste 10 ani.

În prezent, cea mai mare parte din afacerile companiei sunt generate de serviciile de team/staff augmentation. OVES Enterprise a fost înființată în 2015, la Cluj-Napoca.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut