Unde se angajează și ce salarii au absolvenții de liceu

La nici două săptămâni de la încheierea examenului de Bacalaureat, tot mai mulți tineri se află în căutarea unui loc de muncă, numărul de aplicări pentru joburile entry level și cele din categoria ”fără experiență” crescând cu aproximativ 20% față de lunile trecute pe platforma de recrutare eJobs.

Angajatorii propun peste 25.000 de locuri de muncă pentru cei fără experiență sau cei din segmentul entry-level, cele mai multe în retail, servicii, industria alimentară, turism, transport și call – center / BPO.

Domeniile care au atras cele mai multe aplicări au fost retail, call-center / BPO, servicii, IT / telecom și turism / horeca. Acestea sunt, tradițional, domeniile către care se îndreaptă tinerii, pentru că permit o specializare rapidă la locul de muncă, iar unele sectoare, cum ar fi turismul, horeca sau call-center-ele au și proiecte sezoniere, căutate de cei care vor să se angajeze doar pe perioada verii. Potrivit Salario, comparatorul salarial al eJobs, salariul mediu net al unui angajat entry level din România este de 3.000 de lei pe lună. Dintre domeniile preferate de tineri, cele mai mari salarii medii nete le oferă angajatorii din IT (4.000 de lei), telecom (3.500 de lei), call-center / BPO (2.700 de lei), turism / horeca (2.500 de lei) și servicii (2.200 de lei).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut