Un nou succes pentru echipa de robotică din Gherla

În ultimii ani, în rândul elevilor gherleni o tot mai mare preocupare este robotica, ambele licee teoretice din localitate având două echipe foarte bune, care deja au obținut succese remarcabile.

Pentru echipa ABSO -Tech a Liceului Teoretic „Petru Maior”, robotica se dovedește a fi mai mult decât o pasiune și devine o activitate constantă, asumată cu responsabilitate, membrii echipei fiind cu toții conștienți că viitorul aparține atât tehnicii, cât și celor care o vor stăpâni cu precizie. Acesta este motivul pentru care echipa profită de orice oportunitate pentru a-și pune în practică abilitățile dobândite în nenumăratele ore de pregătire.

Zilele trecute, echipa ABSO – Tech a participat la evenimentul de profil „Demo Phoenix”, organizat la Cluj-Napoca. Manifestarea, ai cărei protagoniști au fost liceenii înscriși în programul BRD First Tech Challenge România, program inițiat de Asociația Nație prin Educație, s-a dorit a fi o competiție de antrenament pentru concursurile viitoare. Cele 18 echipe înscrise au demonstrat prin prestația lor că robotica este un domeniu fascinant, interdisciplinar, care merită să fie abordat de către pasionații de știință și tehnică, iar ABSO – Tech a arătat, o dată în plus, că munca neobosită și permanentă duce la performanță, echipa reușind să realizeze cel mai bun punctaj, conform scorurilor finale pentru meciurile jucate. Acest lucru le-a oferit dreptul de a-și alege coechipierii pentru alianțele din semifinale, respectiv din finală. La încheierea concursului, echipa a obținut, pentru remarcabilele sale rezultate, cel mai râvnit trofeu al competiției clujene: Winning Alliance Captain. Dar marele câștig al participării la acest eveniment este, cu siguranță, experiența acumulată, echipa ABSO – Tech confruntându-se atât cu echipele clujene, cât și cu alte echipe din țară, toate urmând să se reîntâlnească în competițiile oficiale ce vor avea loc în curând.

În municipiul Gherla și echipa de robotică „Trojan Exe” a Liceului Teoretic „Ana Ipătescu”, condusă de prof. Ioana Buteanu, se poate lăuda cu performanțe deosebite, fiind laureata mai multor concursuri.

SZEKELY Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut