Un nou succes al echipei de robotică a Liceului Teoretic „Petru Maior” Gherla

La sfârșitul vacanței de vară, elevii Liceului Teoretic „Petru Maior” din municipiul Gherla au reușit o nouă performanță. Este vorba de echipa de robotică a școlii, ABSO-Tech, care a participat cu succes la faza națională a competiției de robotică BRD FIRST Tech Challenge Romania – Națiune prin Educație.

Extrem de dificilă, competiția le-a oferit posibilitatea, tinerilor din urbea de pe Someș, de a-și folosi toate cunoștințele teoretice și practice într-o confruntare cu cele mai bune 24 din peste 150 echipe de robotică din țară, calificate în cele patru competiții regionale de la București, Cluj, Iași și Timișoara. Efortul și ambiția lor din ultimul an a fost răsplătit la finalul concursului cu premiul al III-lea Connect Award, un premiu câștigat pentru legătura cu comunitatea STEM, o recunoaștere a implicării echipei ABSO-Tech în a face cunoscute valorile și competiția FIRST.

Aventura de succes a elevilor gherleni în lumea roboticii se datorează și profesorilor mentori Cosmina Forț, Adrian Mocian, Florin Forț. Iată și membrii echipei, artizanii victoriilor din ultima perioadă: Cătălin Ivaș, Mihnea Șteiu, Mihai Florian, Fineas Demian, Thomas Petric, Emanuel Crăciun, Darius Pușcaș, Maria Cîmpan, Georgiana Băran, Alisa Mălinaș, Sergiu Oltean, Maria Moldovan, Medeea Morar, Isabella Samoilă, Gheorghe Ungur, Karina Bunea, Denis Rus, Maia Mureșan, Alexandra Forț, Riana Horvath, Monica Măhălean, Antonia Dumitru, Teodora Andreșan, Daria Berciu, Eduard Rus, Antonia Sălăgean, Sorana Chezan, Alesia Rațiu, Dragoș Moldovan, Tudor Neamț, Eduard Petric, Andreea Perșa și  Rianna Căprariu. Felicitări lor!

La Gherla, și Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” are o foarte bună echipă de robotică, condusă de profesoara Ioana Buteanu și profesorul Radu Ielcean, la fel, cu performanțe excelente la diferite concursuri județene și naționale.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut