Un nou sezon KineDok la Biblioteca Județeană „Octavian Goga”

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj invită publicul interesat la un nou sezon KineDok powered by One World Romania.

Cea de-a șasea ediție a programului european începe în 23 septembrie, cu multipremiatul documentar „Acasă” (România, 2020, 86’), ce va fi proiectat de la ora 19:00, la Secția de artă a bibliotecii (sediul central, etaj V est).

„Acasă” spune povestea unei familii care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcărești, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată – Parcul Natural Văcărești – primul parc natural urban din România. Timp de patru ani, regizorul Radu Ciorniciuc a urmărit marea aventură prin care a trecut familia Enache: de la o viață în completă armonie cu natura, la traiul plin de provocări din marea junglă urbană a capitalei. Pe măsură ce membrii familiei fac eforturi să se conformeze regulilor civilizației moderne, încercând să păstreze în același timp legătura cu natura și armonia dintre ei, apar întrebări legate de locul lor în lume și felul în care poate arăta viitorul pentru fiecare. Radu Ciorniciuc urmărește cu empatie povestea unei familii care luptă pentru acceptare și propria definiție a libertății.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în șapte țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Polonia, Bulgaria și România, unde este coordonat de Asociația One World Romania, în parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele șapte țări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut