Un nou sediu regional inaugurat de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din zona de nord a Transilvaniei a avut o sărbătoare specială în Sabatul din 19 noiembrie 2022, ocazionată de inaugurarea unui nou sediu regional, situat în Cluj-Napoca, str. Borhanciului nr. 44.

,,La  30 de ani de la reorganizarea teritorială a Bisericii Adventiste din Transilvania, am primit din partea Lui Dumnezeu, în dar, o casă nouă! El să fie lăudat pentru această bucurie aparte! Mulțumesc tuturor celor care și-au adus contribuția la realizarea acestui edificiu!” – a declarat Ștefan Tomoiagă, președintele Bisericii Adventiste din Transilvania de Nord.

Noua construcție va fi sediul regional de conducere pentru cele 125 biserici adventiste locale din județele Alba, Cluj, Sălaj, Bistrița Năsăud, Satu Mare și Maramureș. Organizată pe trei nivele, clădirea răspunde nevoilor actuale și cuprinde spații pentru birouri, săli de conferințe, un studio radio-tv și trei camere de cazare.

***

Din anul 1920, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este cult recunoscut de statul român și prezintă oamenilor principii pentru o viață sănătoasă și plină de sens împreună cu speranța unei lumi mai bune, posibilă prin întoarcerea lui Isus Hristos pe pământ.

În anul 1913, când se organiza Uniunea Dunărea, apărea pentru prima dată și Conferința Transilvania, cu 722 de membri, dar pe vremea aceea Transilvania făcea parte din Imperiul Austro-Ungar, iar teritoriul Conferinței acoperea mai mult decât delimitarea geografică a provinciei Transilvania. După 1 decembrie 1918, după Marea Unire, Conferința Transilvania se va reorganiza și va avea 30 de biserici și 561 de membri, iar din 1920 va deveni parte a Uniunii Române a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

În urmă cu 30 de ani, în 1992, se organiza Conferința Transilvania de Nord a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România. Prezența cultului adventist în zona de nord a Transilvaniei este una importantă astăzi, atât prin numărul membrilor, de peste 10.000, într-o paletă etnică și culturală diversă, cât și prin domeniile și activitățile în care este implicată și prin care dorește să aducă beneficii societății moderne.

Sănătatea și Educația sunt direcții prioritare ale Bisericii Adventiste la nivel mondial, deținând peste 7.800 de instituții de educație și peste 700 de spitale și clinici. Acest lucru este demonstrat și pe plan regional de către Biserica Adventistă din Transilvania de Nord. În luna iulie a acestui an s-a deschis, în județul Bistrița Năsăud, Centrul de Sănătate Dumbrava, care îmbină folosirea unei aparaturi moderne cu principii sanogene naturale: alimentație sănătoasă, aer curat, încrederea în Dumnezeu, meloterapie, odihnă, hidroterapie. În 14 noiembrie s-a deschis, în județul Alba, Centrul de Sănătate de la Sălciua, „3 H Centre” (Hope, Health&Happiness), care oferă tratamente de detoxifiere și servicii medicale bazate pe factori sanogeni naturali, într-o zonă pitorească și cu multe atracții turistice.

Accentul implicării în societate este demonstrat și de numărul instituțiilor educaționale administrate de Biserica Adventistă din Transilvania de Nord. Conferința Transilvania de Nord asigură, de mai mult de 15 ani, patronajul unui număr de 8 grădinițe, a unui centru de zi pentru copii, a unei școli primare și administrează, de mai mult de 30 de ani, un liceu vocațional cu profil teologic, oferind servicii educaționale pentru circa 700 de copii și elevi.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România are, în prezent, 100.000 de membri. Adventiștii de ziua a șaptea sunt creștini dedicați în a-i ajuta pe oameni să înțeleagă Biblia, pentru a găsi în ea libertate, vindecare și speranță în Isus Hristos. Ei mărturisesc crezul creștin și cred că, în curând, Dumnezeu va triumfa în marea luptă dintre bine și rău.

Adventiștii sunt o comunitate creștină dinamică, cu o populație internațională de circa treizeci și cinci de milioane de credincioși și aparținători, răspândiți în aproape toate țările lumii.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut