Un nou proiect VET la Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania”

La Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania, Cluj-Napoca, se află în derulare un nou proiect european, intitulat „Increasing the quality of vocational education whith the samples of artificial intelligence technology in different fields”.

Tema sa, pe cât de actuală, pe atât de generoasă și incitantă – inteligența artificială – a atras participanți din Bulgaria, Turcia, Italia, România și Spania. Instituțiile partenere sunt: Burgaski Svoboden Universitet, Burgas, Bulgaria; Universita Telematica Internazionale-Uninettuno, Roma, Italia; Paydas Egitim Kultur ve Sanat Dernegi, Zonguldak, Turcia; Colegiul Tehnic de Transporturi “Transilvania”, Cluj-Napoca, România; Ecosistemas Virtuales y Modulares sl, Santa Cruz de Tenerife, Spania.

Prima întâlnire de proiect (kick-off meeting) a avut loc la Burgas, în Bulgaria, în perioada 14 -15 iunie 2022. Fiind momentul de debut, după stabilirea planului de lucru și a programării următoarelor mobilități, s-au fixat etapele de desfășurare a proiectului si sarcinile care revin fiecărei echipe participante. A fost o întâlnire-fulger, menită să inițieze atmosfera de lucru și să conecteze reprezentanții instituțiilor implicate în activități. Trăsătura dominantă a fost interesul, precum și plăcerea descoperirii, într-o manieră colegială și relaxată. Din partea Colegiului Tehnic de Transporturi Transilvania, Cluj-Napoca, au participat online  prof. ing. Ioan Ganea și  prof. Laura Teșa.

„Următoarea întâlnire de proiect va avea loc la Roma, în Italia, la o dată ce rămâne să fie stabilită. În mod cert, activitățile din acest proiect vor suscita interesul elevilor și al profesorilor și îi vor antrena într-o competiție colegială, menită să îi facă să își depășească limitele” – precizează prof. Laura Teșa.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut