Un nou program de masterat la UBB: „Data Science for Industry and Society”

Un nou program de masterat – Data Science for Industry and Society – lansat de Facultatea de Matematică și Informatică a Universității Babeș-Bolyai pregătește studenții pentru joburile viitorului, oferindu-le posibilitatea obținerii de certificări tehnice foarte căutate pe piața muncii.

Masteratul se adresează atât proaspeților absolvenți de facultate, cât și profesioniștilor care doresc să aibă competențe în colectarea, prelucrarea și interpretarea datelor în organizații. Curricula inovativă a programului contribuie la dezvoltarea competențelor de analiză a informațiilor cu instrumente specifice Inteligenței Artificiale, în cadrul unor proiecte cu date reale, coordonate de experți din mediul academic și cel industrial. Totodată, programul cuprinde două specializări SAS, Advanced Analytics și Data Science, și oferă posibilitatea obținerii de certificări foarte căutate în industrie, precum: Visual Business Analytics, Statistical Business Analyst, SAS Programming Specialist, Machine Learning Specialist sau Nature Language Processing and Computer Vision.

Cursurile încep în octombrie a.c., odată cu anul universitar 2022-2023. Programul de studii este oferit în limba engleză, cu derulare pe parcursul a doi ani și cu numeroase posibilități privind stagii de intership la Banca Transilvania, dar și la alți actori din domeniu.

În dezvoltarea programului, Universitatea Babeș-Bolyai este susținută de doi dintre partenerii săi: SAS – liderul global în soluții Advanced Analytics și Banca Transilvania. Împreună și-au propus să pregătească specialiști în domeniul ingineriei datelor și să contribuie la dezvoltarea ecosistemului IT românesc prin creșterea competențelor în analiză avansată de date și data science, conform Cadrului European al Calificărilor. UBB vine în acest demers cu un program de studii inovativ, care capitalizează experiența celei mai mari școli doctorale de Inteligență Artificială din România și cu un ecosistem de top în tehnologia informației, iar SAS deschide accesul la un program academic inovativ, prin intermediul SAS Academic Programs.

Știința datelor reprezintă un domeniu interdisciplinar emergent, care are potențialul de a revoluționa aproape orice industrie și de a avea un impact pozitiv asupra societății. Facultatea de Matematică și Informatică, prin specialiștii săi în acest domeniu și colaborarea cu specialiști din industrie, va contribui la dobândirea de cunoștințe și competențe necesare celor care doresc să exceleze în acest domeniu’’, declară prof. dr. Anca Andreica, decan al Facultății de Matematică și Informatică.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut