Un nou program de master, la UBB

UBB a inițiat și va începe din anul universitar 2023-2024 un nou program de master în bioinformatică – „unul dintre domeniile interdisciplinare cele mai dinamice la nivel internațional, esențial pentru dezvoltarea cercetărilor în Științele Vieții, cu implicații directe în sănătate, agricultură, mediu și industrie”.

„UBB va oferi pregătire în domeniul Bioinformaticii aplicate  atât în sănătatea omului, cât și a mediului. Acest program de master în limba engleză, realizat în colaborare cu Facultatea de Matematică și Informatică va ținti atât studenți din țară, cât și de la nivel internațional și va pregăti viitori specialiști în analiza informatică a datelor biologice asigurând dezvoltarea unui pol de excelență la noi în țară, cât și în Europa de Est” – declară decanul Facultății de Biologie și Geologie, prof. univ. dr. Manuela Banciu.

Potrivit rectorului UBB, prof. univ. dr. Daniel David, noul program face parte din demersurile majore ale UBB, și anume UBBMed și InfoBioNano4Health, „angrenând UBB în cele mai moderne dezvoltări academice internaționale, în relație strânsă cu artificial intelligence/ big data/ data science/ machine learning (zone deja bine reprezentate în UBB)”. „Combinând performanța biologiei și a informaticii din UBB, pe fondul unor dotări de vârf cum este supercomputerul UBB, sunt convins că acest program de master va integra UBB în cele mai performante medii academice internaționale” – declară prof. dr. Daniel David.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut