Un nou gest umanitar al rotarienilor gherleni

În ultimii ani, de nenumărate ori am relatat despre acțiunile caritabile întreprinse de membrii Rotary Club Gherla, un grup de oameni inimoși și deosebit de activi în viața comunității locale, mai ales când este vorba de ajutor.

Ultimul exemplu îl avem chiar acum, când în plină pandemie au inaugurat o sală de sare în cadrul Grădiniței cu program prelungit „Căsuța Fermecată”, de pe strada Parcului, din municipiul Gherla, după ce acum trei ani același lucru îl făceau și la Grădinița cu program normal „Arici Pogonici”, de pe strada Mihai Viteazu nr. 22.

Este vorba de o sală de haloterapie cu ioni de sare pentru prevenirea bolilor respiratorii în rândul preșcolarilor. În noua locație copiii desfășoară diferite activități specifice programelor preșcolare și recreative, sub directa și atenta supraveghere a personalului didactic din unitate și la recomandarea unui medic pediatru. Sub genericul „Mă joc și cresc, sănătatea o îngrijesc”, în noua locație preșcolarii grădiniței din parcul mare participă la diferite activități recreative, dar și de educație sanitară, scopul principal fiind și tratarea bolilor respiratorii în rândul preșcolarilor de la cea mai mare unitate de acest fel din oraș.

Investiția a fost realizată sub conducerea președintelui în exercițiu al Rotary Club Gherla, ing. Vasile Morar, un om de suflet și plin de inițiative valoroase în toate domeniile de activitate. Acum câțiva ani, tot rotarienii gherleni au organizat un bal de caritate în sprijinul copiilor de la Grădinița cu program prelungit „Căsuța Fermecată”, gesturi umanitare de mare folos.

În cursul acestui an Rotary Club Gherla va mai iniția și alte acțiuni caritabile în unitățile medicale și în instituțiile de învățămînt din localitate.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut