Un nou container de triaj la Spitalul Municipal Gherla

Zilele trecute, în parcarea Spitalului Municipal Gherla de pe strada Horea a fost instalat un nou container de triaj. A fost mare nevoie de acest al treilea container, pentru a le fi mai ușor medicilor să îi împartă pe bolnavii infectaţi cu noul coronavirus în funcţie de simptome.

Managerul unităţii medicale gherlene, Mihaela Şomlea ne-a mai informat că la sediul Primăriei, în fiecare dimineaţă se analizează situaţia îmbolnăvirilor cu Covid-19 şi se discură cu factorii de decizie din localitate modul de impunere și de respectare a restricţiilor stabilite cu ocazia intrării oraşului în carantină. Comandamentul Local pentru Situaţii de Urgenţă se întruneşte zi de zi sub conducerea primarului Ovidiu Drăgan şi în caz de nevoie se iau măsurile necesare combaterii acestui virus.

Un cort de triere se află şi în faţa secţiei Pediatrie a spitalului din centrul municipiului. Tot acolo, prin grija conducerii spitalului, recent a fost montată o nouă centrală termică, astfel că micii pacienţi dispun de căldură în saloane.

Să mai amintim că în cadrul secţiei Ginecologie-Obstetrică au fost finalizate lucrările de modernizare a grupurilor sociale şi a anexelor. Astfel de investiţii au fost realizate în acest an şi la secţia Chirurgie.

Directoarea Spitalului Municipal Gherla ne-a declarat că au solicitat bani de la Primărie pentru procurarea de concentratoare de oxigen necesare pacienţilor care dezvoltă simptome respiratorii moderat severe. Mai ales bolnavii infectaţi cu noul coronavirus au mare nevoie de aceste aparate medicale.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut