Un nou compartiment la Spitalul din Gherla

Creșterea numărului cazurilor de COVID-19 din ultima perioadă și lipsa locurilor libere în spitalele suport COVID din județul Cluj determină înființarea de noi spații pentru tratament la unitățile medicale din județ.

La recenta ședință de la Prefectura Cluj cu reprezentanții spitalelor din Gherla, Huedin și Câmpia Turzii s-a discutat despre reorganizarea unităților sanitare COVID-19 – faza 1, faza 2 și suport COVID, care se modifică în sensul creșterii capacității de gestionare a cazurilor, atât în ceea ce privește numărul de paturi COVID, cât și numărul de paturi de la terapie intermediară și ATI. Astfel, la spitalul din Gherla urmează să fie înființată o secție cu 10 paturi, pentru formele ușoare și medii ale bolii, astfel că unitatea medicală din Gherla devine spital suport COVID. Urmează, în cel mai scurt timp, obținerea autorizației temporare de la Direcția de Sănătate Publică, asigurarea infrastructurii necesare cu sprijinul DSP și al Consiliului Județean. De asemenea, urmează să fie adus la noul compartiment un medic pneumolog, de care localitatea a dus lipsă până în prezent.

În ultimele două săptămâni, la Gherla nu s-au înregistrat cazuri grave de îmbolnăvire, dar în spital ar putea fi internați pacienți și din alte zone, unde capacitatea este depășită. Noul compartiment COVID din oraș va funcționa în subordinea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Compartimente asemănătoare mai urmează să fie înființate la spitalele din Huedin (12 paturi) și Câmpia Turzii.

La începutul acestei săptămâni, în municipiul Gherla s-a depășit rata de 3 cazuri pozitive la 1000 de locuitori, dar situaţia este sub control.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut