Un nou atac armat în SUA

„Este suficient”, a reacţionat vineri preşedintele SUA Joe Biden, care a cerut din nou „interzicerea puştilor de asalt”, după un nou atac armat, soldat cu cinci morţi la Raleigh, Carolina de Nord (sud-est), relatează AFP.

„Am fost îndoliaţi şi ne-am rugat alături de prea multe familii care au trebuit să suporte povara teribilă a acestor împuşcături în masă”, a afirmat, potrivit unui comunicat, preşedintele SUA, ale cărui încercări de a interzice armele semiautomate s-au lovit până acum de opoziţia acerbă a parlamentarilor republicani.

Atacatorul acuzat că a ucis joi cinci persoane într-un oraş din sud-estul Statelor Unite este un băiat de 15 ani, au declarat vineri autorităţile locale, adăugând că este internat în spital şi se află în stare critică.

Victimele atacului din Raleigh, capitala statului Carolina de Nord, au vârste cuprinse între 16 şi 52 de ani, a declarat şefa poliţiei oraşului Estella Patterson. Printre victime se numără şi un poliţist care nu era de serviciu.

Aproximativ 49.000 de persoane au murit în atacuri cu arme de foc în Statele Unite în 2021, comparativ cu 45.000 în 2020, care a fost deja un an record. Aceasta înseamnă peste 130 de decese pe zi, dintre care mai mult de jumătate sunt sinucideri. Cu toate acestea, atacurile în masă sunt cele care marchează cel mai mult societatea americană, ilustrând diviziunea ideologică dintre conservatori şi progresişti referitor la modul în care pot fi prevenite astfel de tragedii.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut