Un liceu clujean de tradiție se extinde

Investiția este în valoare de 6 milioane de euro, iar resursele financiare provin din fonduri europene.

Este vorba de Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din cartierul clujean Grigorescu, care trece printr-un amplu proces de modernizare. În prezent se lucrează la un corp nou de clădire, cu 33 de săli de clasă și 9 laboratoare. De asemenea, se extinde și se modernizează sala de sport. Termenul contractual de finalizare a lucrărilor este 26 octombrie 2021. Lucrările sunt în grafic.

„Am verificat stadiul lucrărilor la Liceului Teoretic «Onisifor Ghibu» din cartierul Grigorescu, unde proiectul presupune modernizarea corpului existent de clădire, construirea unui corp nou (P+3) cu 33 de săli de clasă și 9 laboratoare, precum și extinderea și modernizarea sălii de sport.  Susținerea educației este o prioritate pentru municipalitatea clujeană, iar investiția în educație este cea mai sigură investiție pe care o putem face pentru viitorul comunității noastre”, a declarat primarul Emil Boc.

Potrivit edilului-șef, investiția are în vedere redistribuirea unor funcțiuni în imobilul existent, echiparea clădirii existente cu facilități pentru persoane cu dizabilități: rampe, grup sanitar pe fiecare nivel și ascensor cu cabină, extinderea imobilului cu spații de învățământ cu un corp nou, înlocuirea finisajelor la corpurile de clădiri existente, înlocuirea integrală a instalațiilor sanitare, electrice, încălzire în imobilele existente, sisteme de climatizare (încălzire, ventilare, răcire) și alimentare cu apă, instalarea unui sistem de management energetic integrat de tip BEMS, extinderea zonei anexelor sălii de sport. Termenul de finalizare al proiectului este octombrie 2021.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut