Un gherlean aleargă pentru copiii cu autism

Cunoscutul alergător de cursă lungă din Gherla, Vicențiu Hossu, are o bogată agendă competițională și în această vară.

După ce a participat cu succes la semimaratonul Beiuș Running Day (unde a terminat alergarea în mai puțin de 2 ore, performanța lui fiind elogiată din nou de fosta campioană olimpică de la Bejing, Constantina Diță), zilele trecute a primit o invitație de a onora ultramaratonul  pe nisip de la Mamaia, competiție ce va avea loc în perioada 4-5 septembrie 2021.

Este vorba de o acțiune caritabilă organizată pentru sprijinirea copiilor cu autism de la  Centrul de Autism Marea Neagră. Sub genericul „Donator de fapte bune”, sportivul gherlean va alerga 24 ore pe nisip, o adevărată probă de foc pentru el, dar rezultatele din acest an dau speranțe că va depăși performanțele anterioare. Vicențiu deja este numit ca Ambasador 24 h la întrecerea de pe malul Mării Negre, pentru care a început pregătirile, antrenându-se în împrejurimile municipiului  Gherla, mai ales pe nisip.

În acest an, Vicențiu Hossu a mai fost prezent la un maraton caritabil în județul Galați și a onorat o competiție asemănătoare și în orașul natal. Pentru el este o mare onoare să vină în ajutorul copiilor bolnavi, dovedind o atitudine civică de admirat.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut