Un dialog între doi bizantiniști europeni

Lumea istoriei este nu doar una a ideilor și a documentelor puse în circulație, ci mai ales a oamenilor care dialoghează și se îmbogățesc reciproc prin iubirea lor față de viața de demult și față de trecutul pe care le readuc în actualitate. Astfel de întâlniri se dovedesc extrem de fertile și descoperă pasiunea cu care istoricii coboară în adâncul trecutului, dar și felul în care aceștia se raportează la prezentul uneori dramatic pe care îl trăiesc.

O invitație de a descoperi un dialog extrem de interesant purtat între doi iubitori ai culturii și civilizației bizantine ne face prof. Ionuț Alexandru Tudorie, decan de studii la Institutul „Sfântul Vladimir” din New York, în cadrul seriei de conferințe „Historia Ecclesiastica – direcții actuale de cercetare în istoriografia bisericească”.

Tema conferinței este „Vitalien Laurent și Petre Năsturel – Reflecții pe marginea corespondenței private (1947-1950)”, iar întâlnirea va avea loc marți, 15 noiembrie, de la ora 19:00, în format online, pe platforma Zoom, cu link direct din pagina Facultății  de Teologie Ortodoxă din Cluj (https://ot.ubbcluj.ro/) și este adresată tuturor celor interesați de întâlnirea cu invitatul nostru și cu fascinanta lume a istoricilor bizantinologi.

Pr. prof. univ. dr. Gabriel Gârdan
Pr. lect. univ. dr. Bogdan Ivanov

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut