UMF „Iuliu Hațieganu”: Peste 1.600 de candidați participă, duminică, la concursul național de rezidențiat

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a luat măsuri speciale, astfel încât proba scrisă a examenului de rezidențiat, care are loc duminică, 21 noiembrie, să se desfășoare în condiții optime de siguranță sanitară și distanțare fizică pentru toți cei implicați în acest proces – candidați și organizatori.

Conform celor anunțate conducerea universității, la Cluj-Napoca s-au înscris 1.609 de candidați: 746 de absolvenți de Medicină, 322 de absolvenți de Medicină dentară și 541 de absolvenți de Farmacie. Examenul scris va începe la ora 10:00, va avea durata de 4 ore și se va susține în trei domenii: Medicină, Medicină dentară și Farmacie. Candidații vor primi rezultatele pe loc, după încheierea examenului, corectarea grilelor realizându-se în mod electronic.

În actualul context epidemiologic, în vederea respectării tuturor prevederilor legislative în vigoare pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, UMF “Iuliu Hațieganu” a pregătit peste 30 de săli de examen, în mai multe locații din Cluj-Napoca: amfiteatrele UMF “Iuliu Hațieganu”, amfiteatre ale Universității Babeș-Bolyai, amfiteatre ale Universității Tehnice, sălile de conferințe de la Grand Hotel Italia. Pentru siguranța cadrelor didactice și a candidaților, sălile de examen vor fi dezinfectate cu biocide autorizate și se vor aerisi cu cel puțin 30 de minute înainte. S-au creat circuite de deplasare a candidaților la accesul și la ieșirea din sălile de examen, cu păstrarea distanței, asigurându-se o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare candidat. La intrarea în săli, candidaților li se vor scana certificatele digitale COVID și li se vor oferi măști de unică folosință.

 „Universitatea, printr-un efort colectiv, va acționa preventiv și cu responsabilitate în scopul reducerii riscului epidemiologic de răspândire a infecției cu noul coronavirus, privind cu maximă seriozitate modalitatea de organizare a concursului național de rezidențiat. Pentru că, anul acesta, va fi o concurență mare pentru posturile și locurile scoase la concurs, le dorim mult succes tuturor candidaților!”, transmite prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”.

Concursul de intrare în rezidențiat pe post și pe loc este organizat de Ministerul Sănătății, UMF “Iuliu Hațieganu” fiind centru de examinare. Concursul se desfășoară în fiecare an în șase centre universitare din țară: Cluj-Napoca, București, Iași, Târgu Mureș, Craiova și Timișoara.

Anul acesta, Ministerul Sănătății a scos la concurs 6.219 de locuri și posturi, pentru care vor candida 12.564 de absolvenți din întreaga țară.

La concursul de rezidențiat de anul trecut, cele mai mari punctaje din țară și cea mai mare rată de promovare, în toate cele trei domenii –  Medicină, Medicină dentară și Farmacie – au fost obținute de absolvenții Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”, care s-a situat pe primul loc în țară.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut