UMF „Iuliu Hațieganu”, în topul celor mai bune universități din țări din zona Emerging Economies

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se situează în jumătatea superioară (pe locul 251-300) a topului celor mai bune 606 universități, din 48 de țări din zona Emerging Economies, conform clasificării Emerging Economies University Rankings 2021, realizată de prestigioasa revistă britanică The Times Higher Education. În ierarhia universităților din România, UMF “Iuliu Hațieganu”, intrată pentru prima dată în acest clasament, se află pe locul al doilea, alături de Universitatea Babeș-Bolyai.

În clasament sunt incluse 13 universități din România, dintre care 3 din Cluj-Napoca: Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea Tehnică. Pe primul loc, în clasamentul național, se situează Academia de Studii Economice din București.

Clasamentul Emerging Economies University Rankings 2021 a fost realizat în baza a 13 indicatori de performanță, folosiți și la clasamentul mondial al universităților THE World University Rankings, ce măsoară performanța unei instituții sub aspectul activităților de predare (Teaching), de cercetare (Research), impactulului rezultatelor cercetării – citările (Citations), gradului de internaționalizare (International Outlook) și transferului de cunoștințe către mediul socio-economic (Industry Income). UMF „Iuliu Hațieganu” ocupă primul loc în România la categoriile Predare (Teaching) și Perspective Internaționale (International Outlook).

“UMF «Iuliu Hațieganu» este listată pentru prima dată în acest clasament și ne bucurăm că am intrat direct pe poziția a doua în topul universităților din România. Aceste performanțe înscriu școala medicală clujeană în elita universităților europene, dar și de la nivel mondial. Pe lângă prestigiul câștigat, o astfel de recunoaștere internațională ne motivează și ne responsabilizează să menținem și chiar să ne depășim standardele” – declară rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”, prof. univ. dr. Anca Dana Buzoianu.

Pentru includerea în evaluare a fost eligibilă orice țară cu o economie emergentă avansată, emergentă secundară sau de frontieră. România se situează în categoria economiilor emergente secundare, alături de țări precum China, India, Rusia, Arabia Saudită, Pakistan, Indonezia, Filipine, Emiratele Arabe Unite. În acest an, primele cinci locuri din clasamentul global sunt ocupate de universități din China.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut