UMF „Iuliu Hațieganu”, în clasamentul Shanghai Global Ranking of Academic Subjects 2021

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca este listată, în clasamentul internațional Shanghai Global Ranking of Academic Subjects 2021, la trei domenii de studiu din categoria științelor medicale, fiind singura instituție de învățământ superior medical și farmaceutic din România care a obținut această performanță.

Ranking-ul internațional Shanghai Global Ranking of Academic Subjects 2021 clasifică universitățile din lume în 54 de domenii de studiu, grupate pe cinci categorii fundamentale: Științele naturii, Inginerie, Științele vieții, Științe medicale și Științe sociale. UMF „Iuliu Hațieganu” este prezentă în acest clasament la categoria Științe Medicale și este singura universitate de medicină și farmacie din România listată în clasamentele domeniilor de studiu Farmacie și Științe Farmaceutice – locul 201-300 și Tehnologie Medicală – locul 401-500. De asemeni, la fel ca anul trecut, la domeniul de studiu Medicină Clinică, universitatea clujeană ocupă locul al doilea la nivel național și locul 401-500 la nivel mondial. La domeniul de studiu Medicină Clinică sunt listate și alte două universități de profil din țară: Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București – locul 101-150 și Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara – locul 401-500.

“Ca universitate de excelență și instituție de cercetare avansată, UMF „Iuliu Hațieganu”  se evidențiază în peisajul academic drept o universitate de valoare, care își asumă misiunea de a-și aduce contribuția atât pe plan educațional și al serviciilor medicale, cât și pe plan științific, dezvoltând proiecte de cercetare de mare impact. Strategia noastră este să creștem recunoașterea națională și internațională, prestigiul și competitivitatea, într-un context în care aceste aspecte au o importanță din ce în ce mai însemnată. Viitorii noștri studenți, atât români, cât și internaționali, au acum un motiv în plus să studieze la cea mai importantă universitate de medicină și farmacie din Transilvania și care se află printre cele mai bune 500 de universități de profil din lume”, declară rectorul UMF „Iuliu Hațieganu”, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

În Shanghai Global Ranking of Academic Subjects 2021 sunt incluse peste 1.800 de instituții de învățământ superior, din cele aproximativ 4.000 analizate, care provin din 93 de țări. Indicatorii de performanță ai acestei clasificări se bazează pe performanța academică obținută prin activitatea de cercetare științifică, pornind de la date disponibile la nivel internațional, cât și din studiul Shanghai Ranking’s Academic Excellence. Acești indicatori măsoară producția științifică, calitatea cercetării, influența cercetării, gradul de colaborare internațională și cele mai înalte recunoașteri academice.

Dezvoltată de Universitatea Jiao Tong din Shanghai, China, și publicată prima dată în 2009, clasificarea Shanghai Global Ranking of Academic Subjects este una dintre cele mai bine cotate la nivel internațional, reprezentând un punct de referință în strategiile universităților care doresc să se evidențieze în mediul academic.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut