UMF „Iuliu Hațieganu” a preluat, de la USAMV, președinția Uniunii Universităților Clujene

UMF „Iuliu Hațieganu” a găzduit, la începutul acestei săptămâni, ședința de lucru periodică a rectorilor universităților membre ale Uniunii Universităților Clujene (UUC). Cu această ocazie, UMF „Iuliu Hațieganu” a preluat președinția UUC de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, pentru următoarele șase luni.

La ședință au participat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF „Iuliu Hațieganu”, prof. dr. Cornel Cătoi – rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, prof. dr. Daniel David – rectorul Universității Babeș-Bolyai, prof. dr. Vasile Jucan – rectorul Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” și prof. dr. ing. Vasile Țopa – rectorul Universității Tehnice.

„În cadrul întâlnirii am discutat despre proiectele comune, educaționale și de cercetare, ce urmează a fi derulate în parteneriat prin UUC, cu finanțare europeană și prin PNRR. Dintre acestea, cel mai important proiect îl constituie campusul universitar dual, care va fi dezvoltat de consorțiul format din Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Universitatea Tehnică, Universitatea Babeș-Bolyai și UMF ”Iuliu Hațieganu”, dar și primăriile Cluj-Napoca și Florești. De asemenea, întâlnirea a prilejuit un schimb de bune practici între universitățile clujene, referitoare la proiectele aflate în curs de derulare în fiecare universitate, precum și afirmarea obiectivului de a organiza, în această primăvară, un eveniment cultural-sportiv dedicat tuturor studenților din cadrul universităților membre ale UUC” – a anunțat rectorul UMF „Iuliu Hațieganu”, prof. dr. Anca Dana Buzoianu, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut