UMF „Iuliu Hațieganu”: 40 de candidați admiși cu nota 10

Un număr de 40 de candidați au fost admiși, anul acesta, cu nota 10 la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Examenul de admitere la studiile de licență a avut loc în 23 și 24 iulie și, conform celor anunțate de conducerea universității, s-a desfășurat fără probleme pentru toți cei implicați, candidați și organizatori.

„Anul acesta au concurat 1.721 de candidați pentru 680 de locuri la buget și 315 locuri cu taxă. Cele mai căutate specializări au fost Radiologie și Imagistică (4,4 candidați pe un loc la buget), Medicină (3,23 candidați pe un loc la buget), Tehnică Dentară (2,51 candidați pe un loc la buget), Asistență Medicală Generală (2,36 candidați pe un loc la buget), Balneo-fiziokinetoterapie și Recuperare medicală (2,32 candidați pe un loc fără taxă). În total, la Facultatea de Medicină s-au înscris 1.432 de candidați, iar la facultățile de Medicină Dentară și Farmacie s-au înscris 186, respectiv 103 candidați” – informează UMF „Iuliu Hațieganu”.

Examenul de admitere a constat într-o probă unică, scrisă, în limba română, în sistemul grilă, cu durata de 2 ore. Probele scrise au avut loc în spații special amenajate, în amfiteatrele universității, dar și la Sala Polivalentă BTArena și la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai, în organizarea concursului de admitere fiind implicate 430 de cadre didactice, studenți și personal administrativ din cadrul universității.

La programele de studiu Farmacie, Asistență Medicală Generală, Balneo-fiziokinetoterapie și Recuperare Medicală, Radiologie și Imagistică, Tehnică Dentară și Nutriție și Dietetică, nota cea mai mare a fost 10. La programul de studiu Medicină, cea mai mare notă a fost 9,91, iar la Medicină Dentară, 9,31. În total, 40 de candidați au fost admiși cu nota 10.

A fost un examen dificil, pentru că, de la an la an, exigența crește, din dorința de a ne selecta cei mai buni candidați. Cu toate acestea, am avut tineri foarte bine pregătiți și mă bucur să constat că interesul pentru profesiile din domeniul sănătății rămâne ridicat. Și în acest an, concursul de admitere s-a desfășurat în condiții excepționale, astfel încât tinerii candidați să fie în siguranță și să își poată concentra atenția și emoțiile doar în scop constructiv, la rezolvarea grilelor. Le sunt recunoscătoare colegilor mei care s-au mobilizat exemplar și de această dată. Îi felicit și le urez succes viitorilor noștri studenți”, a transmis rectorul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu”, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

Rezultatele examenului au fost făcute publice pe site-ul universității și afișate la avizierele de pe str. Victor Babeș nr. 8. Rezultatele finale, după contestații, se vor afișa în 26 iulie, iar candidații declarați admiși își vor putea confirma locul în perioada 29 iulie – 12 august.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut