UMF Cluj: Cea mai mare notă la admiterea la Medicină – 9,85

Cea mai mare notă obținută anul acesta, la Cluj, la concursul de admitere la Medicină a fost 9,85. La Medicină Dentară, cea mai mare notă a fost 9,21, iar la Farmacie, nota maximă, 10, a fost obținută de 4 dintre candidați – a anunțat, luni, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

La programul de studiu Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare nota cea mai mare a fost 10, la Asistență medicală generală – 9,75, la Radiologie și imagistică – 9.85, la Tehnică dentară – 9,55, iar la Nutriție și dietetică s-a intrat cu nota 10, rezultat maxim obținut de 5 candidați.

Examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a avut loc în perioada 24 – 25 iulie și s-a desfășurat în condiții de maximă siguranță și fără probleme pentru toți cei implicați – candidați și organizatori. „Aveam deja experiența anului trecut în organizarea examenului de admitere și a celui de rezidențiat, în condițiile speciale impuse de pandemie. Mă bucur că am reușit să le oferim candidaților condiții excelente, astfel încât să se simtă în siguranță și să se poată concentra la rezolvarea grilelor de concurs” – a declarat rectorul UMF Cluj, prof. univ. dr. Anca Dana Buzoianu, mulțumindu-le totodată voluntarilor implicați în organizarea acestui eveniment și felicitându-i pe viitorii studenți.

Probele scrise ale examenului au avut loc atât în amfiteatrele universității, cât și la Sala Sporturilor „Horia Demian”, la Sala Polivalentă BTArena și la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB. În total s-au amenajat 15 săli de examen, în organizarea examenului de admitere fiind implicate peste 400 de cadre didactice, studenți și personal administrativ din cadrul universității.

Anul acesta au concurat 1700 de candidați pentru 714 locuri la buget (dintre care 24 de locuri au fost pentru românii de pretutindeni) și 255 de locuri cu taxă. 4 candidați au fost admiși fără concurs, la programul de studiu Medicină, în calitate de olimpici cu performanțe recunoscute la concursuri naționale și internaționale.

Cele mai căutate specializări au fost Medicină, cu 2,47 candidați pe un loc, Radiologie și Imagistică cu 2,34 candidați/ loc, urmate de Asistență medicală generală cu 1,89 candidați/ loc, în timp ce pentru Tehnică Dentară s-au înscris 1,7 candidați/ loc. La Medicină s-au înscris în total 943 de candidați. Interesul crescut pentru Asistență medicală generală s-a menținut, cu 189 de candidați. La Medicină Dentară și Farmacie s-au înscris 109, respectiv 64 de candidați.

Examenul de admitere a constat într-o probă unică, scrisă, în limba română, în sistemul grilă, cu durata de 2 ore.

Rezultatele examenului au fost făcute publice pe site-ul universității și afișate la avizierele de pe str. Victor Babeș nr. 8. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi anunțate în 28 iulie, iar candidații declarați admiși își vor putea confirma locul în perioada 29 iulie-13 august.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut