Ultimele zile de înscrieri pentru participarea la Hackathon4Health 2020

Experți în domeniul sănătății, reprezentanți ai autorităților, furnizorilor de servicii medicale și spitalicești, mediului academic și business, studenți la facultatea de medicină și la alte facultăți de interes, specialiști în domeniul tehnic și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți și-au anunțat participarea la cea de-a patra ediție a hackathon-ului pe teme de sănătate „Hackathon4Health 2020”.

Evenimentul va avea loc în perioada 11-13 decembrie, în format digital, scopul fiind de a dezvolta „soluții digitale inovatoare menite să contribuie la îmbunătățirea calității vieții în România și dezvoltarea ecosistemului de digitalizare în sănătate la nivel național”.

Temele propuse pentru această ediție sunt: Prevenția și tratamentul pacienților în specializările oncologie, hematologie, imunologie și scleroză multiplă; Sănătatea mintală și îmbunătățirea calității vieții; Dispozitive medicale ale viitorului; Managementul și urmărirea pacientului de la diagnostic și tratament în timpul și după pandemia Covid-19.

„Evenimentul se va desfășura live, pe o platformă digitală dedicată, pe parcursul a două zile, timp în care participanții vor lucra în echipe și vor beneficia de ajutor din partea mentorilor, experți și profesioniști în domeniul sănătății, IT&C, academic, antreprenorial și reprezentanți ai autorităților din România, în tot ceea ce privește zona de informație medicală, acces și sistem de sănătate, dar și suport tehnic pentru implementarea soluțiilor. La finalul celor două zile de lucru, echipele își vor prezenta proiectele și, în urma procesului de jurizare, vor fi alese 3 proiecte câștigătoare care vor primi din partea companiei Johnson & Johnson o finanțare pre-seed în valoare de 5.000 USD și mentorat pentru o perioadă de 6 luni din partea companiei și a Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București (UMFCD), prin Centrul de Inovație și eHealth” – au anunțat organizatorii.

Perioada de înscrieri pentru participarea la Hackathon4Health 2020 se încheie miercuri, 9 decembrie ora 23:59. Înscrierile se pot face pe platforma  https://hackathon4health.umfcd.ro/

Hackathon4Health 2020 este organizat de Johnson & Johnson România, alături de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București (UMFCD), prin Centrul de Inovație și e-Health și Asociația Societatea Studenților în Medicină din București, în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite ale Americii în România și Camera de Comerț Americană în România (AmCham Romania).

Un hackathon este un eveniment în care mai mulți programatori, dar și alte persoane ce participă la dezvoltarea de produse IT (designeri, manageri de proiect etc.), colaborează pentru dezvoltarea unui proiect pe o anumită temă.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut