Ultimele finisări în școlile gherlene

În unitățile de învățământ din municipiul Gherla se fac ultimele pregătiri în vederea începerii noului an școlar, ce bate la ușă. Noi ne-am interesat de bunul mers al lucrărilor în cadrul Liceului Teoretic „Ana Ipătescu”, cea mai mare unitate școlară din oraș, având în vedere numărul mare de elevi.

Acolo am găsit forfotă mare, toate acțiunile fiind coordonate de directoarea liceului, prof. Corina Iftinca, preocupată de finalizarea la timp a lucrărilor de reparații. Dânsa urmărește zi de zi toate treburile gospodărești în cele 43 săli de clasă, dar și la sala de sport, unde chiar zilele trecute s-a reparat acoperișul. Unde a fost nevoie s-au zugrăvit spațiile școlare, iar unde nu, s-au efectuat doar obișnuitele igienizări. În două săli de clasă s-a schimbat parchetul, iar unde a fost nevoie s-a schimbat și mobilierul. La fel, au fost reînnoite laboratoarele și cabinetele școlare.

Astfel de lucrări au fost realizate și în corpul nou (dacă de poate numi așa, fiindcă a fost construit acum 40 de ani!), unde învață elevii claselor I-IV. Zilele trecute, la intrarea principală au fost afișate listele cu elevii claselor pregătitoare, părinții și bunicii fiind curioși să vadă în ce clasă le-au fost incluși copiii și nepoții.

Remarcăm operativitatea cu care direcțiunea școlii a luat aceste măsuri organizatorice. Mai subliniem efectuarea curățeniei generale în sălile de clasă, astfel încât toți cei 1.100 de elevi ai liceului gherlean să dispună de condiții optime de studiu.

Directoarea Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla, prof. Corina Iftinca, ne-a dat o veste bună cu privire la reabilitarea și modernizarea clădirii principale, macheta investiției deja fiind expusă. Având în vedere că sediul liceului a fost revendicat de Biserica Greco-Catolică, acolo, în afară de zugrăvelile anuale, nu s-au făcut investiții de amploare. Avem o singură dovadă: cele 43 de săli de clasă sunt încălzite cu sobe de teracotă! Ca pe vremuri…

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut