Ultima zi pentru depunerea Declarației Unice

Miercuri, 25 mai, este termenul limită pentru depunerea Declaraţiei Unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice – formular 212.

Declarația unică trebuie completată şi se depu de persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal. Declarația trebuie completată și se depu și de persoanele fizice care nu realizează venituri și care optează pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.

Agenția Națională pentru Administrare Fiscală (ANAF) reamintește că, atât prin Formularul 230, cât și prin intermediul DU, contribuabilii pot dispune asupra destinației unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul datorat pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private. ANAF recomandă ca declaraţia să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, respectiv: * prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual” (SPV) * pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

Pentru completarea şi depunerea declarației contribuabilii pot solicita sprijin, astfel: * apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor – Call – center, la numărul de telefon 031.403.91.60 * prin e-mail, accesând Formularul de contact disponibil pe portalul https://www.anaf.ro/asistpublic/ şi în serviciul Spațiul Privat Virtual. Pe pagina de Facebook a ANAF și pe canalul de Youtube sunt publicate materiale video referitoare la descărcarea, completarea și depunerea DU. Alte informații despre declarație pot fi accesate la adresa https://static.anaf.ro/static/10/SPV/info_spv.htm

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut