Ultima activitate a proiectului educațional „7 Coline, 7 Povești”: Zeii

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei organizează joi, 8 septembrie, de la ora 14:30, cea de a șaptea (ultima) activitate cuprinsă în proiectul educațional: ”7 Coline 7, Povești!”, un proiect care își propune să aducă expoziția ”LIMES. Frontierele Imperiului Roman în România” mai aproape de înțelesul copiilor.

Expoziția LIMES se termină cu o sală dedicată credințelor soldaților și civililor din zona de frontieră. Pornind de la un fragment de monument funerar ce ilustrează pe partea exterioară lupta lui Hercule cu leul din Nemeea, participanții vor face o incursiune în fascinantul univers spiritual, dominat de credințe, concepții, rituri și ritualuri.

În a doua parte a activității, participanții vor avea parte din nou de un moment surpriză pregătit de coordonatori (muzeograf Monica Bodea din partea MNIT și prof. înv. primar Luminița Bratu, din partea Asociației partenere – HaiHui printre cuvinte).

Activitatea se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani. Participarea este gratuită și se face doar pe bază de rezervare.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut