UBB – prima universitate din țară în rankingul RUR

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) ocupă prima poziție în țară și este pe locul 595 la nivel internațional în rankingul RUR, acreditat de IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence și inclus în Metarankingul Universitar, dat publicității marți, 27 aprilie.

Rankingul RUR include 1150 universități din 85 de țări ale lumii și utilizează 20 de indicatori academici distribuiți în patru categorii: educație (predare); cercetare științifică; diversitate internațională și sustenabilitate financiară.

Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, apreciază că această nouă poziționare reconfirmă performanțele UBB și pozițiile ocupate în clasamentele academice naționale și internaționale, astfel că UBB, alături de alte universități de prestigiu din țară, poate fi, pentru elevi, „o alternativă excelentă, prin raporturi calitate/ costuri, la universitățile din străinătate, ei putându-se forma aici ca buni specialiști și buni cetățeni, într-un context caracterizat în aceste universități și de mobilități și colaborări internaționale numeroase”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut