UBB: Poziții de top și pe domenii academice, în clasamentul US News Best Global Universities

După poziția globală 675 la nivel internațional, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) ocupă poziții de top și pe domenii academice în clasamentul US News Best Global Universities, dat publicității marți, 26 octombrie 2021.

În acest clasament, UBB se poziționează astfel: chimie – prima în țară și 587 la nivel internațional; inginerie – prima în țară și 544 la nivel internațional; mediu/ ecologie – prima și singura din țară și 499 la nivel internațional; științe geologice – prima din țară și 333 la nivel internațional; matematică – prima din țară și 147 la nivel internațional; fizică – a treia în țară și poziția 267 la nivel internațional; psihiatrie/ psihologie – prima și singura din țară și poziția 271 la nivel internațional.

Din cele 43 de domenii incluse în analiza US News Best Global Universities, România se regăsește în 11 domenii, iar UBB în 7 din cele 11 domenii (două dintre cele 4 domenii academice în care UBB nu este inclusă în clasament/ ranking nu se regăsesc deloc în structura academică a Universității).

„UBB își confirmă atât competivitatea globală, fiind prima din țară în acest clasament (675 internațional), cât și competitivitatea pe domenii academice. Așa cum am mai afirmat, tinerii din țară și din afara țării au în UBB o instituție performantă și integrată internațional, unde să studieze și să se formeze ca specialiști și buni cetățeni, în plus, UBB asigurând și avantaje competitive României la nivel internațional în diverse domenii”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut