UBB: Parteneriat strategic cu Romanian United Fund, pentru consolidarea diasporei românești

Universitatea Babeș-Bolyai și Romanian United Fund din Chicago (SUA) au încheiat un parteneriat strategic care urmărește intensificarea impactului pe care diaspora românească îl poate exercita în întreaga lume, colaborarea reunind excelența academică a UBB și angajamentul ferm față de schimbarea socială al Romanian United Fund și având ca misiune comună valorificarea potențialului diasporei românești de la nivel global.

Potrivit parteneriatului, UBB și Romanian United Fund se angajează să colaboreze în mod constant, să ofere sprijin și să promoveze implicarea, având ca obiectiv creșterea calității profesionale a comunităților diasporei românești.

Inițiativele principale asupra cărora cele două instituții au convenit se referă la: dezvoltarea unor noi rețele și parteneriate profesionale (ambele organizații vor stabili platforme și vor găzdui evenimente care vor facilita colaborarea în rândul membrilor diasporei, cercetătorilor din mediul universitar și profesioniștilor); cercetarea colaborativă (încurajarea proiectelor de cercetare comună între cadrele didactice universitare și cercetători din cadrul diasporei); stimularea unor noi inițiative comunitare (colaborarea cu organizațiile și liderii diasporei pentru inițiative comune de informare, precum proiecte de servicii comunitare, campanii de sănătate publică sau programe educaționale); schimburi culturale și sensibilizarea față de alte culturi (organizarea unor evenimente, seminare și ateliere culturale pentru a celebra vasta diversitate a culturilor diasporei, promovându-se astfel înțelegerea și aprecierea în cadrul unui public mai numeros).

„UBB și Romanian United Fund împărtășesc viziunea unei lumi în care glasul comunităților diasporei românești este auzit, în care acestea au capacitatea de a construi un viitor mai bun și sunt implicate în mod activ pentru atingerea acestui obiectiv. Acest parteneriat subliniază angajamentul de a valorifica energia și talentele diasporei românești din întreaga lume pentru o schimbare globală pozitivă” – precizează un comunicat al universității clujene.

„Acest parteneriat ilustrează angajamentul Universității Babeș-Bolyai față de excelența academică modernă, care implică și responsabilitatea socială. Diaspora românească ar trebui să fie considerată un bun de mare preț pentru țara noastră! Prin urmare, suntem încântați să colaborăm cu Romanian United Fund pentru a promova cercetarea și oportunitățile educaționale pentru comunitățile diasporei, într-o relație bidirecțională de tip «win-win» între România și diaspora românească”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

„Noi, la Romanian United Fund, credem în capacitatea diasporei de a produce schimbări pozitive în lume. Acest parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai este un pas semnificativ spre valorificarea acestui potențial și construirea unei comunități globale mai puternice și mai incluzive” – declară, la rândul săum Mihai Lehene, președintele Romanian United Fund.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut