UBB – membru permanent al European Foundation for Management Development

Universitatea Babeș-Bolyai, prin intermediul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Școlii de Științe Sociale, a devenit, începând de miercuri, 30 iunie, membru permanent cu drepturi depline al European Foundation for Management Development (EFMD), fiind singura instituție de învățământ superior din România cu acest statut.

„Calitatea de membru EFMD vine ca urmare a unui prim proces de certificare/ validare instituțională prin care a trebuit să trecem, și conferă UBB-FSEGA premisele necesare obținerii, în premieră pentru o instituție de învățământ românească, a acreditării internaționale EQUIS. Acest deziderat reprezintă unul dintre obiectivele strategice prioritare ale facultății noastre pentru perioada următoare, făcând parte totodată din proiectul de facultate pentru 2020 – 2027”, declară conf. univ. dr. Răzvan V. Mustață, decanul FSEGA.

EFMD este o asociație internațională cu sediul în Bruxelles și birouri în Geneva, Hong Kong, Miami și Praga, reprezentând cea mai mare rețea globală de organizații în domeniul dezvoltării managementului. În prezent reunește 966 de instituții membre din 90 țări, atât universități, cât și companii și instituții publice. EFMD administrează sistemul EFMD Quality Improvement System (EQUIS), unul dintre cele mai importante mecanisme de asigurare și certificare a calității, respectiv de acreditare la nivel internațional a instituțiilor de învățământ superior în domeniile administrării afacerilor și managementului.

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a UBB  este, în prezent, cea mai mare facultate din România, cu peste 9.200 de studenți înmatriculați în anul universitar 2020-2021, la toate formele și nivelurile de studii. Conform celei mai recente ierarhizări internaționale pe domenii de știință, realizată de QS, UBB se poziționează în topul celor mai bune 450 de universități din lume în Social Sciences & Management, respectiv în Business & Management Studies, fiind cea mai bine plasată instituție de învățământ superior din România în clasamentul QS aferent acestor domenii.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut