UBB: Întâlnire eveniment cu trei cercetători de top în domeniul cercetării creierului

Trei cercetători de top în domeniul cercetării creierului: dr. Florian Engert, de la Universitatea Harvard din SUA, dr. Georg Keller, de la Friedrich Miescher Institute din Basel, Elveția și dr. Thomas Mrsic-Flogel, de la Sainsbury Wellcome Center din Londra, Regatul Unit, vor susține trei prelegeri științifice despre ultimele noutăți în domeniul studiului circuitelor neuronale, folosind tehnici experimentale și de analiză moderne, în cadrul unui eveniment organizat joi, 16 iunie, de Transylvanian Institute of Neuroscience (TINS), în colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai.

Prelegerile vor fi urmate de o dezbatere cu privire la modalitatea prin care activitatea circuitelor neuronale susține cogniția și comportamentul.

Întâlnirea cu publicul interesat va avea loc în sala Auditorium Maximum a UBB, str. Mihail Kogălniceanu nr. 5, între orele 16:00 și 18:00. Sunt așteptați studenți, elevi, cercetători, „public larg curios de un domeniu științific de ultimă generație, multidisciplinar, care urmărește să dezvăluie misterele creierului”. Prezentarea și discuțiile se vor desfășura în limba engleză.

Evenimentul, susținut prin alianța strategică academică dintre UBB și TINS, face parte din seria de seminarii științifice „TINS Neuroscience Seminar Series” și este un eveniment satelit al Școlii de Vară Transilvănene de Neuroștiințe Experimentale.

Transylvanian Institute of Neuroscience este un institut de cercetare privat, non-profit, fondat de cercetători din domeniul neuroștiințelor. Misiunea sa principală este aceea de a avansa cercetarea în neuroștiințe prin studierea dinamicii circuitelor neuronale în creierul sănătos și cel bolnav. TINS se focalizează, de asemenea, pe cercetare în științe cognitive și în inteligență artificială de inspirație biologică.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut