UBB – din nou prima poziție, din România, în două clasamente internaționale

Universitatea Babeș-Bolyai ocupă prima poziție, din România, în două clasamente internaționale importante ale universităților, apărute în această săptămână.

Primul clasament, Centre for World University Ranking, poziționează Universitatea Babeș-Bolyai prima din România și pe poziția 895 la nivel internațional, pe baza unor criterii complexe legate de educație, cercetare și angajabilitatea absolvenților.

Al doilea clasament, Times Higher Education Impact, plasează UBB prima din România (alături de ASE) și pe poziția 301-400 la nivel internațional, pe baza celor 17 criterii de dezvoltare sustenabilă ale Organizației Națiunilor Unite.

„Mă bucur să văd că Tradiția și Excelența UBB, începute acum 441 de ani, rămân puternice și influente în contemporaneitate și chiar capătă forme inovative în relație cu provocările majore ale planetei și ale civilizației umane legate de sustenabilitate”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Trebuie reamintit că, de șapte ani, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca se află pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii. În 2021, în urma auditului internațional QS STAR, a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România. Din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/ research-intensive, iar din 2021 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut