UBB – cea mai bună performanță la competițiile de finanțare a proiectelor de cercetare

Universitatea Babeș-Bolyai a obținut cea mai bună performanță între universitățile românești la competițiile naționale de finanțare a proiectelor de cercetare organizate de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) în anul 2020.

Conform rezultatelor anunțate la nivel național pentru proiectele de Cercetare Exploratorie (PCE), UBB a reușit din nou cea mai bună performanță între instituțiile academice/ universitare românești, situându-se pe prima poziție atât în funcție de numărul proiectelor câștigate (29 proiecte finanțate), cât și din punct de vedere al valorii cumulate a acestora (aproximativ 7 milioane de euro).

„UBB a depus și câștigat proiecte în toate ariile majore de cercetare, cea mai bună performanță fiind obținută de cadrele didactice și cercetătorii din domeniul științelor sociale și economice, unde rata de succes a finanțării proiectelor a fost de 45,45%, un număr de 10 dintre cele 22 de proiecte finanțate la nivel național fiind depuse de UBB” – au anunțat reprezentanții universității.

„Le mulțumim și îi felicităm în egală măsură pe cei care au participat și pe cei ce au câștigat în această competiție, pentru efortul depus şi excelența dovedită. Această competiție, la fel ca altele desfășurate în anul 2020, a reconfirmat poziția de lider a UBB în topul competitivității naționale în ceea ce privește cercetarea științifică fundamentală multi-/inter-/ transdisciplinară  și exploratorie”, declară prorectorul UBB pentru cercetare, dezvoltare, inovare și doctorate, prof. univ. dr. Adrian Petrușel.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut