U – Farul 2-0! Sabău și-a ținut promisiunea și l-a bătut pe Hagi. Urmează confruntarea cu Dan Petrescu din Gruia!

Universitatea Cluj a învins liderul SuperLigii, Farul Constanța, cu 2-0 (1-0) după un meci absolut admirabil făcut de ”Șepcile roșii”. Clujenii i-au luat tare pe jucătorii lui Gheorghe Hagi încă din startul reprizei, iar Thiam, în două rânduri, apoi Ze Gomes și Remacle au ratat ocazii uriașe de gol. U Cluj putea deschide scorul în minutul 25, dar Thiam a irosit cu seninătate un penalty, acordat just pentru un henț în careu! Bic nu greșește ținta însă, în minutul 35, și U Cluj intră în avantaj la pauză. Hagi încearcă să schimbe ceva în jocul palid al echipei sale, dar cei care înscriu sunt tot elevii lui Ioan Ovidiu Sabău, în minutul 58, prin Remacle! Liderul este însă de nerecunoscut, și meciul se încheie cu o victorie entuziasmantă a lui U, care, deocamdată, a scăpat de locurile periculoase din clasament.

Echipele de start:

U Cluj: Gorcea – Oancea, Pițian, Miron, G. Simion, Chipciu – Bic, Remacle, Nistor – J. Gomes, Thiam.

Farul: Aioani – M. Popescu, Larie, Artean, Borza – Băluță, Nedelcu, Grameni – Alibec, L. Munteanu, Sali.

Prima mare ocazie a meciului vine în min.8, când Thiam nu reușește esă introducă în plasă din 7-8 metri de poarta lui Aioani. Același Thiam, are o nouă ocazie mare de gol. În min.14, dar șutul său de la distanță este scos de sub transversală de portarul Farului! Ze Gomes se pierde cu firea în careul de 16 metri, în min.16, și U Cluj a irosit o nouă ocazie de gol! Aioani scoate cu un reflex uimitor șutul lui Remacle, în min.18! Echipa lui Ovidiu Ioan Sabău a început la turație maximă disputa cu trupa lui Hagi. Bară la șutul deviat al lui Chipciu, în min.22! VAR verifică un posibil penalty, după ce un jucător al Farului atinge balonul cu mingea în suprafața de pedeapsă. Arbitrul Cătălin Popa indică punctul cu var! Penalty pentru U Cluj! Thiam ratează de la 11m, în min.25! Aioani a parat de două ori la rând șuturile atacantului lui U Cluj! Pierdere mare pentru U Cluj: Nistor se accidentează și este înlocuit de Filip, în min.33. Gorcea reține cu dificultate șutul lui Grameni de la 20 de metri, în min.37. GOOOOOOOOOL U Cluj! Ovidiu Bic trimite în plasă, în min.39, după ce Aioani a respins șutul lui Ze Gomes din apropiere! 1-0! Thiam șutează din marginea careului, în min.45, dar portarul Farului se întinde și respinge în corner de la rădăcina barei! Remacle trimite al 17-lea șut spre poartă al Universității, în min.45+1, dar mingea nu prinde cadrul porții. Pauză pe Cluj Arena, după o repriză dominată categoric de ”Șepcile roșii”.

Exasperat de jocul jucătorilor săi, Gheorghe Hagi face nu mai puțin de trei modificări în echipa sa la debutul reprizei secunde. Farul a echilibrat oarecum disputa de pe Cluj Arena. Nou intratul Mazilu șutează peste poarta lui Gorcea, în min.52. Șut extrem de periculos trimis de Louis Munteanu, în min.56, mingea trece la o palmă de bara stângă a porții clujene.. GOOOOOOOOOL U Cluj! Remacle înscrie după un șut ghiulea trimis pe colțul scurt, în min.58! 2-0! Iese Ze Gomes, în min.64, intră Ianis Stoica la clujeni. Dublă schimbare la U Cluj, în min.84: ies Simion și Thiam, intră Pires și Ispas. Trei minute suplimentare pe Cluj Arena. Final de meci!

În urma acestei victorii, U Cluj face 34 de puncte, și a urcat, provizoriu, pe locul 8 în clasamentul SuperLigii. În ultima etapă a sezonului regular, alb-negrii vor juca, în 13 martie, în Gruia, contra campioanei României, CFR Cluj.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut