U Cluj – Voluntari, prima bătălie pentru rămânerea în Superligă. Sabău: ”Ne trebuie multă minte, atenție, concentrare, și să jucăm la rezultat”

U Cluj va juca, vineri, în primul meci oficial al acestui an, împotriva celor de la FC Voluntari, în cadrul etapei a 22-a a Superligii. ”Șepcile roșii” vin după un cantonament reușit în Turcia, și sunt obligați să câștige toate cele trei puncte puse în joc, pentru a spera la îndeplinirea obiectivului principal al echipei în acest sezon, salvarea de la retrogradare.

Partida va reprezenta și revenirea oficială a lui Ioan Ovidiu Sabău pe banca tehnică a Universității.

”Jucăm cu un adversar matur, cu mai multă experiență în prima ligă, cu stabilitate pe banca tehnică. Ne așteaptă un meci important de Liga I. Pentru mine contează foarte mult un rezultat pozitiv pentru tot ceînseamnă încredere, relația cu jucătorii, încredere în munca pe care o facem, la fel de important e pentru ce înseamnă clasament, ce înseamnă public, atmosfera care se crează în jurul unui rezultat pozitiv. Eu zic că ne-am pregătit foarte bine. Nu avem accidentări, am crescut în perioada de pregătire de la antrenament la antrenament, am și făcut ultuimul meci amical foarte bun. Există disponibilitate, o stare de spirit bună. Am și calitate la jucători și,ce e foarte important, mă bucură partea umană. Jucătorii sunt foarte responsabili și foarte implicați în tot ceea ce facem. Am un grup care se antrenează foarte bine, și este o plăcere să-i antrenez.

Sigur, eu am avut la dispoziție o perioadă foarte scurtă de timp în care trebuie să identifici problemele, nivelul de pregătire, să alegi sistemul de joc cel mai potrivit. Eu cred, și sper, să fi găsit metodele cele mai bune ca echipa să fie în formă, să arătăm foarte bine din punct de vedere tehnic. Aspectul fizic este și el foarte important, pentru că avem un teren destul de greu.

Nu se poate să n-am emoții. Emoțiile sunt ceva ce trebuie să facă parte la echipă, la toți jucătorii, la antrenori, dar vorbim de acele emoții care ne ajută să fim motivați, concentrați. E firesc și e normal, dar nu mai mult decât trebuie, pentru că am și eu deja o anumită vârstă, am deja experiență, și e și normal să știu să gestionez astfel de momente. La fel, relația cu jucătorii, știu cât să-i încarc, cât să-i responsabilizez, pentru că și aici e un aspect important. Partea fizică este importantă, dar meciurile se câștigă cu mintea.

Vom rămâne la sistemul cu trei fundași, am în minte și alt sistem, dar pentru că în momentul în care am preluat echipa am analizat și am considerat că acesta este cel mai bun sistem în acest moment. Acesta l-am și antrenat, l-am și jucat. E greu să schimbi în momentul de față, dar această echipă poate să joace și în alt sistem, la fel cum se poate adapta în timpul jocului la altceva, la unul cu patru fundași, dar sistemul pe care-l jucăm noi acum, este unul care ajută foarte mult în primul rând atacul, ca dovadă că am marcat foarte mult în pregătiri. Nu trebuie deci interpretat că dacă vom juca în sistemul cu trei fundași vom juca numai defensiv.

Echipa resimte o presiune a faptului că n-a mai câștigat de mult timp, e important să înțelegem în astfel de partide cum să abordăm jocul. Trebuie foarte multă inteligență, răbdare, atenție, la fel, să nu fim condiționați în ceea ce înseamnă atitudinea. Bine, atitudinea trebuie să o avem, să nu fiu înțeles greșit, dar nu trebuie o abordare la hei-rup, și că vrea publicul. Ne trebuie multă minte, atenție, concentrare, gândit jocul, și jucat la rezultat în momentul de față, pentru că noi avem nevoie de rezultate, după care, sigur, ne vom gândi și la alte aspecte. Dar, ce e foarte important, această echipă trebuie să arate maturitate, inteligență de joc și să jucăm până când avem încredere în noi, până poziția din clasament ne va permite să fim mai relaxați, să jucăm la rezultat.

Emoțiile sunt foarte mari la reîntâlnirea cu publicul, eu sper să fie cât mai mulți oameni în tribune. Îmi doresc și de la jucători agresivitate și ritm, și să nu se mulțumească cu puțin, și, cu siguranță, dacă voi reuși să-i transform în acest sens, ne vom putea salva de la retrogradare. Cea mai mare presiune este pe mine, în acest moment, pentru că mă și responsabilizez foarte mult. Nu vă ascund faptul că în primele 4-5 zile am realizat ce înseamnă să conduc această echipă. N-a fost ușor, dar te readaptezi, te reacomodezi cu ceea ce înseamnă U. Aș fi vrut să vin la o echipă aflată undeva la mijlocul clasamentului, ar fi fost mult mai simplu, mult mai ușor, dar dacă era acolo, probabil nu mai veneam eu”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, joi, la conferința de presă susținută la Cluj Arena.

Înaintea partidei cu FC Voluntari, care va avea loc vineri, de la ora 16.30, pe Cluj Arena, ”alb-negrii„ ocupă locul 14 în clasamentul Superligii, cu 19 puncte, în timp ce echipa oaspete este pe locul 8, cu 26 de puncte.

Sandu Mureșan

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut