U Cluj-Steaua | Lincar: ”Îmi doresc mereu 10.000 de spectatori pe Cluj Arena”

Universitatea Cluj joacă joi, pe Cluj Arena, de la ora 17.30, cu Steaua București, în etapa a treia a play-offului Ligii a II-a. Victoria este obligatorie pentru alb-negrii pentru a se apropia de primele două clasate, Petrolul și Hermannstadt, care se vor duela în meci direct miercuri. Din informațiile noastre, la meci vor asista peste 10.000 de spectatori.

Erik Lincar, antrenorul lui U Cluj, și jucătorul Ioan Filip au prefațat confruntarea de joi, la conferința de presă desfășurată la Cluj Arena.

Lincar: ”Am încredere în jucătorii mei”

”Va fi un meci interesant pentru că Steaua a reușit etapa trecută să câștige împotriva liderului. Pentru mine nu este o surpriză, mai ales că în acest play-off sunt cele mai bune șase echipe din Liga a II-a, deci fiecare joc este foarte echilibrat și se decide la detalii. Știam și la Slobozia că vom avea o viață foarte grea. Poate lumea ia în derâdere echipa din Slobozias, dar este o echipă foarte bună care acasă a pierdut foarte puține jocuri, este o echipă care, sincer vă spun, își dorește să prindă locul patru, și pentru asta va juca cu aceeași ardoare și cu celelalte echipe, la fel cum a făcut-o cu noi.

Revenind la meciul cu Steaua, întâlnim un adversar cu doi atacanți foarte buni, mai ales Chipirliu, un jucător foarte bun pe care și eu mi l-aș dori în echipă chiar și în Liga I, un jucător dezechilibrant și foarte periculos pentru poarta noastră. Antrenorul se bazează foarte mult pe acești doi atacanți, Buhăescu și Chipirliu. Au în componență mulți jucători de calitate care au și multă experiență în meciurile din Liga I, dar, în același timp, eu am mare încredere în jucătorii noștri, cu care, zic eu, am obținut rezultate pozitive, și trebuie să menținem același trend.

Trebuie să ne gândim să câștigăm primul meci de acasă din play-off, dar trebuie să ne mai gândim și că în următoare cinci etape patru le jucăm acasă și doar unul în deplasare, și nu-mi aduc aminte ca vreo echipă să fi câștigat încă în deplasare.

Am spus, și mă repet, mi-am dorit tot timpul de când am venit la Cluj să am un stadion cu mai mult de zece mii de spectatori, și cred că acest lucru se va întâmpla joi. Nu poate fi nimic mai frumos pentru un antrenor decât să-i vină suporterii pe care îi apreciez atât de mult. Ce poate fi mai frumos decât să vezi pe Cluj Arena mai mult de 10.000 de spectatori?

Ioan Filip: ”Va fi un meci greu”

”Va fi un meci de play-off chiar dacă se știe, nu știe, dacă au drept de promovare, cu siguranță jucătorii se respectă pentru că sunt la Steaua. Cu siguranță va fi un meci greu. Noi nu mai trebuie să repetăm greșeala de la Slobozia, să fim mult mai focusați, mai concentrați. Am auzit că sunt deja vândute 8.000 de bilete, iar fanii ne vor ajuta foarte mult”, a declarat și jucătorul Ioan Filip.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut