U Cluj sparge ghinionul la Mioveni, și câștigă primul meci din acest sezon!

Universitatea Cluj a reușit, luni, prima victorie din acest sezon al Superligii, câștigând cu 1-0 la Mioveni, într-un meci disputat în cadrul etapei a zecea. Jucătorii lui Eugen Neagoe, la care a debutat în poartă bulgarul Plamen Iliev, se întorc la Cluj cu toate cele trei puncte, după reușita lui Ely Fernandes din prima repriză.

Echipele de start:

Mioveni: Popescu – Iacob, Scarlatache, Garutti – Oancea, Lixandru, Pop, Şerbănică – Blănaru, Krasniqi, Buziuc
U Cluj: Iliev – Chipciu, Ilie, Ispas, Briceag – Bic, Pires, Filip – Haită, Bălan, Ely Fernandes

Krasniqi trimite peste poartă, după o lovitură ce capul, min.11. A fost prima ocazie mai importantă a începutului de meci. Se joacă într-un ritm susținut, însă niciuna dintre echipe nu ajunge periculos în fața porții. După startul mai bun al gazdelor, cei de la U Cluj au reușit să echilibreze meciul. Șerbănică, de la gazde, șutează puternic la poartă, dar mingea trece departe de poarta lui Iliev, min.25. Are și Haită o ocazie de gol, un minut mai târziu, dar și el trimite la distanță mare de buturile gazdelor. Buziuc ratează o ocazie uriașă de gol pentru Mioveni, în min.30. Acesta a profitat de indecizia lui Ispas undeva la mijlocul terenului, a țâșnit spre poarta clujenilor, a ajuns singur cu Iliev, însă a reluat lamentabil, permițând portarului să respingă în lateral! GOOOOOL U Cluj! Oarecum împotriva cursului jocului, U Cluj deschide scorul în min.35, prin Ely Fernandes, care a reluat în poartă cu toată opoziția lui Popescu, după o pasă în adâncime trimisă de Romario Pires! 0-1! Gazdele se aruncă în atac, și Krasniqi, min.41, trimite cu capul pe lângă poarta lui Iliev. Filip încasează un cartonaș galben în minutul 3 al prelungirilor, și este final de repriză la Mioveni. U Cluj este în grafic pentru obținerea primei victorii în acest sezon.

Repriza secundă începe cu o ocazie uriașă de gol a lui Briceag, care, în min.47, trimite puternic cu capul din alergare, însă direct în brațele lui Popescu. Excelentă centrarea lui Ely Fernandes de pe partea dreaptă. Haită vede și el cartonașul galben, în min.51, după un fault la distanță mare de poarta proprie. Antal nu poate împinge mingea în poaretă din 6 m, în min.54! Prima schimbare la U Cluj, min.57: iese Haită, intră Horșia. Acesta este ”îngălbenit” și el de centralul partidei, în min.63. Se joacă pe contre, gazdele atacă mai periculos, dar clujenii se apără eroic. Eugen Neagoe mai face două schimbări, în min.69: părăsesc terenul Bic și Bălan, în locul lor intră Purece și Lorand Fulop. Gazdele aruncă în disperare mingea spre careul clujean, însă nu pun deloc în pericol poarta lui Iliev. Iese de pe teren și Ely Fernandes, în min.82, el este înlocuit de Vlădoiu. Abia introdus în teren, Vlădoiu irosește o șansă uriașă de a încheia meciul, în min.86, șutând de la 12 metri pe lângă bară, singur singurel cu portarul celor de la Mioveni!

În urma acestei victorii, U Cluj face 7 puncte și urcă un loc în clasament, pe locul 14, în fața celor de la Mioveni.

Sandu Mureșan

Foto: U Cluj

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut