U Cluj și-a pierdut golgheterul. Thiam a plecat la vicecampioana din Kuweit!

Atacantul Universității Cluj, Mamadou Thiam, a plecat în Kuweit. Astfel, clujenii și-au pierdut principala gură de foc din sezonul trecut, unul în care jucătorul a evoluat în nu mai puțin de 33 de meciuri pentru U Cluj și a reușit 11 goluri.

Mamadou Thiam nu s-a prezentat nici la convocarea lotului, anunțându-și intențiile de a părăsi Clujul

În cele din urmă, jucătorul, care mai avea contract cu U Cluj până în 2024, și-a încheiat socotelile cu ”alb-negrii”, transferul său în Kuweit, la vicecampioana acestei țări, fiind deja anunțat. Thiam avea o clauză de transfer de 500.000 de euro, aceasta fiind plătită de Al-Arabi Sporting Club .

”𝐌𝐮𝐥𝐭̦𝐮𝐦𝐢𝐦, 𝐌𝐚𝐦𝐚𝐝𝐨𝐮 𝐓𝐡𝐢𝐚𝐦!

FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu formația Al-Arabi Sporting Club din Kuweit pentru transferul lui Mamadou Thiam (28 de ani).

Mamadou Thiam a sosit la ”U” în luna septembrie a anului trecut. În total, atacantul senegalez a strâns 33 de prezențe pentru echipa noastră în sezonul 2022/2023, marcând 11 goluri în toate competițiile.

Clubul nostru îi mulțumește pentru munca depusă la ”U” și îi dorește mult success în viitor!”, a fost anunțul oficial al celor de la U Cluj.

Thiam va juca la echipa vicecampioană a Kuweit-ului, una antrenată de Thomas Brdaric, fost internațional cu opt apariții în prima reprezentativă a Germaniei. Al-Arabi are în palmares 17 titluri în Kuweit. A cucerit de 16 ori Cupa Emirului și de 9 ori Cupa Prințului.

Toni Petrea, antrenorul Universității Cluj, se declara încă săptămâna trecută sceptic în privința revenirii lui Thiam la echipă.

”El a solicitat un termen de gândire, a avut și ceva oferte din străinătate. Până acum, nu s-a materializat nimic, nici nu s-a întors. Este o situație delicată. Am vorbit cu conducerea clubului, trebuie luată o decizie, nu putem să stăm, să așteptăm după el.

Eu n-am vorbit cu el, am considerat că este treaba conducerii, fiind vorba și de o clauză de reziliere, așa că nu e treaba mea, eu nefiind aici sezonul trecut. Un jucător bun, și-a făcut datoria sezonul trecut pentru U, dar eu am o reținere când fotbalistul nu vrea să mai continue cu echipa. E clar. Ce perspectivă să mai avem?!”, spunea Toni Petrea zilele trecute.

8 veniri, 12 plecări

Este o vară agitată la Universitatea Cluj, cu mișcări importante de jucători, fie că e vorba de sosiri, sau de plecări de la echipă. Astfel, de la încheierea stagiunii trecute, la ”alb-negrii” au sosit opt jucători noi, dar au și plecat alți 12.

Veniri: Doru Popadiuc (Chindia), Daniel Popa (Chindia), Bogdan Mitrea (CSU Craiova), Ovidiu Perianu (FCSB), Radoslav Dimitrov (Sepsi), Mihai Bordeianu (CFR Cluj), Andreias Calcan (FC Argeș), Bogdan Vătăjelu (CSU Craiova)

Reveniri: Adrian Micaș (Olimpia Satu Mare), Tudor Telcean (Șelimbăr), Cosmin Meșter (Zalău), Tudor Vomir (Unirea Ungheni), Vlad Moraru (Zalău), Denis Maneran (Ineu), Rareș Scocâlcă (Oțelul), Dragoș Jisa (Jiul Petroșani),

Plecări: Adrian Bălan (liber), Romário Pires (liber), Ivan Goranov (liber), Denis Ispas (liber), Lóránd Fülöp (liber), Florin Ilie (liber), Aurelian Păun (liber), Martin Remacle (FC Botoșani), Ivan Martici (CSU Craiova), Zé Gomes (CFR Cluj), Florian Haită (Farul), Aurelian Păun (Oțelul), Mamadou Thiam (Al-Arabi)

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut