U Cluj–Sepsi, meciul reîntoarcerii pe Cluj Arena. Lincar: ” Nu țin să rămân dacă nu sunt dorit!”

U Cluj se reîntoarce pe Cluj Arena după ”exilul”  la Mediaș. ”Șepcile roșii” joacă luni, 22 august, împotriva celor de la Sepsi, meci din cadrul etapei a șasea din Superligă. Antrenorul Erik Lincar mizează pe aportul suporterilor la meciul de luni, pentru obținerea primei victorii din actualul campionat. De asemenea, tehnicianul spune că nu se teme de o eventuală demitere în cazul unui nou eșec.

„Întâlnim Sepsi, o echipă bună, mie îmi place consistența din joc a celor de acolo. Dinamică bună cu minge și fără. Și ei își doresc mult mai mult, vor veni cu gândul de a câștiga la Cluj. Eu mizez pe aportul publicului, pe energia pozitivă a stadionului, pe determinarea elevilor mei de a opri șirul înfrângerilor.

Eu sunt mulțumit de jucători, sunt determinați, își doresc să câștige primul meci. Poate n-am fost și inspirați. Nu e o surpriză, totuși, să bați pe nimeni în Liga 1. Nu mă simt inferior nimănui, vreau să fim agresivi, să jucăm de la egal la egal cu toții. Nu refuzăm jocul, nu jucăm la ciupeală.

Vă dați seama, mi se pare aiurea să vorbesc de zvonuri, de demisii, de situații… Ați vrea să vorbim de demisie?! Nu este etic. Postul fiecăruia e în pericol când nu câștigă. Știți de câte ori a fost postul meu în pericol pe parcursul Ligii a doua?! Au fost 4-5 momente limită! Ne-am ridicat și-am mers mai departe.

Dacă nu reușeam promovarea, cu Dinamo, nu mai rămâneam. Eu. Deși lumea voia să continui. Îmi doream și eu să am 7-10 puncte. Prin joc am demonstrat că avem valoare. Ne trebuie și șansă. Eu nu țin să rămân dacă nu sunt dorit! Am plecat de la echipe de pe locul 1.

Eu sunt demn, corect, nu vreau să încurc pe nimeni niciodată. Statistic, niciodată n-am avut trei înfrângeri la rând! Bine, acum e și altul nivelul, Liga 1. Sunt eșecuri, mi le asum, dar am speranța că luni voi avea jucători determinați care vor câștiga meciul cu Sepsi. După meci, dacă învingem, va mai întreba cineva dacă plec?!

La început, poate și acum, nu mă prea iubea, iubește, lumea la Cluj. Poate nici voi, jurnaliștii, nu mă iubiți, dar rezultatele au fost de partea mea. Iar un antrenor e ținut în funcție de rezultate. Sunt mândru că sunt unul dintre antrenorii care au realizat ceva pentru acest club.

Eu cu jucătorii. Vreau ca acest club grandios, U Cluj, să ajungă să se bată pentru trofee, pentru Europa. Trebuie atitudine și curaj”, a declarat Erik Lincar la conferința de presă susținută vineri.

Chipciu: ”Gazonul nu arată foarte bine”

„Va fi un meci greu, clar, mai ales că Sepsi pasează bine. Trebuie să facem totul să câștigăm cele 3 puncte. Atârnă greu și presiunea, oricum, eu nu am trăit momente fără presiune. Frustrant este că am avut niște jocuri în care deja puteam bifa o victorie, mai ales în primele trei etape. Asta e frustrant. Dar așa e fotbalul.

Am fost să văd gazonul. Nu arată chiar foarte bine. Nu știu dacă e avantaj sau dezavantaj pentru noi. Sepsi încearcă să joace fotbal, poate starea terenului ne va ajuta. Nici alte echipe din Liga 1 nu au un gazon extraordinar. De aceea și calitatea fotbalului scade.

Nu am trăit momente cu șocuri de-a lungul carierei, la fotbal. Chiar dacă pare clișeu, lucrurile se vor regla, trebuie să avem încredere, vor veni și meciuri în care nu vom juca prea bine și vom învinge. Trebuie să nu intrăm în degringoladă”, a declarat și Alex Chipciu.

Partida dintre U Cluj și Sepsi se va desfășura luni, cu începere de la ora 17.00.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut