U Cluj se întoarce cu toate cele trei puncte de la Sibiu!

U Cluj a mai reușit un meci de zile mari și, marți, la Sibiu, împotriva celor de la Hermannstadt, în deschiderea etapei a 28-a din SuperLigă. ”Alb-negrii” au câștigat cu 1-0, după un gol de senzație reușit de Filip, după o fază creată de Dan Nistor, în minutul 10. Clujenii au avut și șansă, în minutul 86, după ce gazdele au ratat o lovitură de la 11 m!

În urma acestei victorii, U Cluj are 31 de puncte, și a urcat, provizoriu, pe locul 9 în clasament.

Echipele de start:

Hermannstadt: Letica – Stoica, Bejan, Ene – Butean, Biceanu, Alhassan, Opruț – Petrescu, Paraschiv, Popescu

U Cluj: Gorcea – Martic, F. Ilie, Ipas, Oancea – Chipciu, Filip, Pires, Bic – Nistor – Thiam

Început alert de partidă la Sibiu, cu ambele echipe încercând să domine mijlocul terenului. GOOOOOOOL U Cluj! Cursă senzațională a lui Dan Nistor, care trece ca prin brânză printre apărătorii sibieni, în min.10, centrare înapoi, și Filip reia spectaculos cu călcâiul în poarta lui Letica! 0-1! Centrare periculoasă a lui Butean, de pe partea dreaptă, dar Gorcea a ieșit și a reținut cu siguranță, în min.19. Thiam trimite peste poartă dintr-o lovitură liberă executată aproape de linia de fund a terenului, min.22.  Un nou atac al clujenilor, cu același Thiam în prim-plan, în min.23, dar șutul acestuia din afara careului este prins cu siguranță de portarul sibienilor. U Cluj domină mijlocul terenului, iar echipa din Sibiu nu reușește să se apropie periculos de poarta lui Gorcea. Min.31: a doua mare șansă de gol pentru Thiam, care a tras violent din marginea careului, însă pe direcția lui Letica care a respins cu greutate în corner. Stoica, de la sibieni, trimite spre poartă de la 20 de metri, în min.44, dar mingea trece la doi metri pe lângă poarta Universității. Final de repriză, una în care Hermannstadt nu și-a creat nicio ocazie importantă la poarta clujeană.

Nicio schimbare la U Cluj la pauză. Martic trimite cu capul pe lângă poartă, din centrarea lui Nistor, în min.53. Marius Măldărășanu, antrenorul celor de la Hermannstadt a făcut trei mutări ofensive în echipa sa, dar acest lucru nu se vede deloc în teren. Sibienii domină teritorial partea a doua a meciului, dar fără a avea ocazii la poarta lui Gorcea. Prima schimbare făcută de Ioan Ovidiu Sabău, în min.66: a intrat Ze Gomes, în locul lui Thiam. Sibienii reușesc să trimită balonul în plasă în minutul 71, prin Balaure, după o lovitură excelentă de cap trimisă de Balaure, dar VAR anulează reușita pentru un offside înaintea centrării de gol! Ocazie uriașă de gol a lui Popescu, în min.76, dar șutul său a trecut la câțiva centimetri de bara porții lui Gorcea! Dublă schimbare la U Cluj, în min.80: intră Goranov și Remacle, au ieșit de pe teren Filip și Oancea. Ocazie uriașă de gol pentru sibieni, în min.82: lovitură de cap Limaj, dar Gorcea se întinde și respinge extraordinar de sub bară! Sesizat de VAR, arbitrul Colțescu decide penalty pentru Hermannstadt, în min.84, la faza anterioară loviturii de cap, la un fault comis de Gorcea asupra unui adversar! Babic execută lovitura de la 11 m, în min.86, dar Gorcea respinge din nou, în corner! Iese și Dan Nistor, în min. 88, înlocuit de Lorand Fulop. Final de meci!

U Cluj obține o victorie uriașă înaintea partidelor dificile care urmează, cu Farul Constanța și CFR Cluj.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut