„U” Cluj se bate cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu pentru un loc în „careul de ași” al Cupei României

Luni a avut loc, la București, tragerea la sorți a meciurilor din „sferturile” de finală ale Cupei României, fază în care sunt angrenate nu mai puțin de patru formații ce activează în Liga a 2-a, printre care și Universitatea Cluj. Cele opt echipe au fost repartizate în aceeași urnă. Sorții au decis ca formația antrenată de Costel Enache să întâlnească pe Viitorul Pandurii Tg. Jiu, formație ce activează în Liga a 2-a. Vă reamintim că în „optimi”, Universitatea Cluj a eliminat o formație din Liga 1, respectiv UTA Arad, cu scorul de 2-1, acesta fiind primul meci oficial al „studenților” în 2021.

Din sezonul 2020-2021 al fazei naţionale a Cupei României, au intrat în vigoare o serie de modificări legate de regimul suspendărilor stabilite prin decizia de Comitet Executiv din data de 1 octombrie 2020. În cazul în care un jucător va acumula două cartonaşe galbene începând cu faza 16-imilor, respectiv câte unul în 16-imi şi optimi, acesta nu va avea drept de joc în meciul din faza sferturilor de finală. În cazul în care un jucător va primi doar un singur cartonaş galben în cele 2 meciuri mai sus menţionate, acesta va fi anulat, urmând să fie ţinută o evidenţă nouă începând cu faza sferturilor de finală. Executarea suspendării pentru cartonaşele roşii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza a competiţiei se face în primul joc oficial disputat de oricare dintre echipele clubului, indiferent de competiţie. În caz de litigiu, competenţa soluţionării aparţine Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.

Jocurile din sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, “Organizarea şi programarea Cupei României” şi, de asemenea, în conformitate cu principiile de desfăşurare ale competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adoptate în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF din data de 18 august 2020.

Jocurile din cadrul „sferturilor” Cupei României vor avea loc în ziua de 3 martie cu începere de la ora 14:30, cu exceptia jocurilor televizate.

 

 

Programul complet al „sferturilor” de finală

  • Universitatea Cluj – Viitorul Pandurii Tg. JIu
  • Dunărea Călărași – Dinamo București
  • Petrolul Ploiești – Astra Giurgiu
  • Chindia Târgoviște – CS Universitatea Craiova

 

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut