U Cluj pierde acasă, surprinzător, cu Slobozia și cade pe locul 3 în Liga a II-a!

Se spune că la pomul lăudat să nu te duci cu sacul. U Cluj n-a ieșit din euforia victorie cu Petrolul din etapa trecută, și a intrat cu nasul pe sus pe teren în meciul cu Unirea Slobozia, de toți văzută ca victimă sigură înainte de startul partide. Ialomițenii au dominat clar prima repriză, când au reușit și deschiderea scorului, și au lovit decisiv în min.95, când au reușit golul victoriei care-i ține în lupta pentru locurile de baraj. Clujenii au irosit, astfel, o șansă uriașă de a ține Hermannstadt în spatele ei cu doar trei etape inainte de finalul sezonului, și a coborât din nou pe locul trei în clasament.

După doar două minute de la fluierul de start, Hofman reia peste poartă dintr-o poziție ideala de a marca. În min.10, Cruceru șutează puternic din marginea careului, dar Roberto Romeo reușește să blocheze  balonul. În min.11, Toma prinde un șut fabulos din afara careului iar mingea intra în poartă peste Gorcea, care n-a avut nicio șansă la această fază. 0-1! Min.19, centrează Roberto Romeo, Tescan reia cu capul pe lângă poartă. Tescan are din nou șansa golului, în min.28, dar șutul său din lovitură liberă trece cu o palmă peste transversala porții ialomițenilor. Oaspeții puteau intra la pauză cu două goluri avantaj, dar, în min.43, Gulceac reia din voleu, din marginea careului mic, dar balonul nu prinde nici măcar cadrul porții.

Nemulțumit de exprimarea echipei sale, Erik Lincar face două modificări la începutul reprizei secunde, intră Ely Fernandes și Marius Ciobanu, și ies Hofman și Ribeiro. Încă o dublă schimbare la U, în min.56: Ioan Filip și Roberto Romeo, se duc la vestiare, și intră Haită, respectiv Balgiu. Ely Fernandes a schimbat fața Universității în a doua repriză, iar acesta trimite cu capul pe lângă poartă, în min.69. În min.61, U Cluj reușește să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj. Același Fernandes centrează în fața careului mic, de unde Haită trimite în plasă, fără speranțe pentru portarul Sloboziei. 1-1! În min.64, Romario Pires trimite la poartă din 16 m, dar Gurău a reținut fără probleme. Lincar face și ultima schimbare în tabăra alb-negrilor, în min.70: iese V.Alexandu, intră Boiciuc. În următorul minut, Ely Fernandes șutează puternic la poartă, dar Gurău e din nou la post. Tescan are o șansă uriașă de gol în min.76, dar șutul său puternic este ușor deviat, iar balonul trece milimetric peste transversală. Lovitură de teatru în min. 90+5: Sebastian Ivan trimite în poarta lui Gorcea, după o pătrundere în forță pe partea stângă. 1-2! Peste un minut, Boiciuc preferă să tragă la poartă, în loc să-i paseze lui Tescan, aflat la cinci metri de poarta goală, iar U ratează o șansă uriașă de a termina meciul la egalitate!

Etapa următoare, U Cluj joacă în deplasare cu Steaua București, iar dacă nu va învinge sunt toate șansele ca promovarea directă în Liga I să fie pierdută.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut