U Cluj merge la Pitești pentru prima victorie în Superligă

U Cluj are două puncte după primele două meciuri din Superligă, după un început extrem de promițător în fața celor de la FCSB și CSU Craiova, două din pretendentele la cucerirea titlului național în acest sezon. Acum, clujenii se vor deplasa la Pitești, pentru partida cu FC Argeș, echipă ce anul trecut a reușit o spectaculoasă calificare în play-off, dar care, mai apoi, a avut o evoluție extrem de slabă în fața formațiilor din prima parte a clasamentului.

Managerul sportiv al Universității, Gabriel Giurgiu, și mijlocașul ”Șepcilor roșii”, Martin Remacle, au vorbit, miercuri, despre partida din etapa a 3-a din actualul sezon al Superligii.

„Suntem înaintea jocului cu FC Argeș, o echipă imporantă a campionatului, având în vedere că anul trecut a terminat pe locul 6, a jucat în play-off. Are în componență jucători care au calitate și pot face diferența în timpul jocului. Chiar dacă vin după o înfrângere la o diferență destul de mare, uitându-mă la joc, mi s-a părut că diferența de scor este destul de mare față de realitatea din teren.

Noi venim după două jocuri, contra unor echipe foarte bune ale campionatului, care s-au luptat anul trecut pentru titlu. Am făcut meciuri destul de bune, arătând o agresivitate și o atitudine foarte bună, ceea ce ar trebui să continue la noi, pentru că doar așa putem scoate puncte și putem să aducem și lumea la stadion și să fim mulțumiți din toate punctele de vedere.

Raul Rusescu a venit după meci la vestiare pentru a-și saluta foștii colegi alături de care a jucat înainte la FCSB sau la alte echipe. Nu am avut nicio discuție legată de venirea lui aici. Legat de noi achiziții, ne uităm și suntem în discuții, însă nu este nimic concretizat. Sunt jucători și din Liga 1, dar și din afară pe care îi urmărim”, a declarat Gabriel Giurgiu, la conferința de presă de miercuri.

„Nu va fi un meci ușor. După înfrângerea cu Sepsi, vor dori un rezultat mai bun. Știu câțiva jucători de acolo. Au făcut câteva transferuri din Franța. În fiecare an se luptă pentru play-off. Sunt de doi ani în România. În primul an au fost pe locul șapte, iar anul trecut pe locul 5. Sunt tot timpul în cursa pentru play-off, deci nu va fi un meci ușor, dar noi suntem ”U” Cluj. Mergem acolo să câștigăm și să ne întoarcem cu toate punctele acasă.

Luăm totul pas cu pas. Nu contează cu cine jucăm, pentru că fiecare meci începe de la 0-0, deci nu putem spune că știm ce se va întâmpla pe parcursul jocului. Noi încercăm să dăm totul, să fim agresivi pe teren, acesta este stilul nostru, însă din păcate în aceste meciuri am luat doar două puncte.

Dacă cineva ne-ar fi zis la începutul campionatului că vom obține două puncte împotriva acestor echipe, cred că am fi fost împăcați, însă văzând cum am jucat cred că putem fi puțin dezamăgiți, dar acesta e fotbalul și trebuie să privim înainte. Ne concentrăm la meciul de la Pitești și mergem cu gândul de a lua trei puncte”, a spus și belgianul Martin Remacle.

Partida dintre FC Argeș și U Cluj va avea loc vineri, de la ora 18.30, pe Stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut