U Cluj merge la Mioveni cu gândul la prima victorie în SuperLigă

U Cluj joacă, luni, în deplasare, cu CS Mioveni, într-un meci din cadrul etapei a zecea din SuperLigă. Eugen Neagoe, antrenorul ”șepcilor roșii”, a declarat, vineri, că partida cu echipa din Mioveni, care vine după o victorie surprinzătoare pe terenul celor de la Sepsi, va fi una grea, dar că speră ca U Cluj să se întoarcă acasă cu toate cele trei puncte. Tehnicianul s-a referit și la mișcările de trupe din lotul echipei.

”Suntem în fața unui joc foarte important, de fapt toate meciurile sunt importante indiferent de adversar. Acum, dacă ne uităm la clasament, sigur, Mioveniul este o echipă, practic, în luptă directă cu noi pentru realizarea obiectivului. Mă interesează, însă, mai puțin adversarul, mă interesează mai mult echipa noastră, și, sigur, fiind un joc cu o echipă aproape de noi în clasament, devine și mai important. De asta le-am cerut băieților concentrare, o atitudine foarte bună, iar băieții au răspuns bine la tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă de când sunt eu aici. Le-am spus și lor că nu vreau să insist pe jocul și rezultatele din ultimele trei jocuri, când am avut jocuri bune, dar n-am avut, poate, nici șansă să avem de partea noastră mai multe puncte, pentru că și eu cred că puteam să avem mai multe puncte. Dar, trebuie să privim în față, la jocurile care ne așteaptă, și sunt jocuri foarte importante, jocuri care vor fi foarte-foarte grele, chiar dacă vom juca cu echipele care sunt în apropierea noastră în clasament.

Mioveni a câștigat etapa trecută la Sfântu-Gheorghe, unde se câștigă destul de greu, știe toată lumea că Sepsi este o echipă bună. Același lucru îl pot spune și despre Mioveni, este o echipă solidă, au un joc foarte bine pus la punct. Joacă de ceva timp împreună. În ultima perioadă și cu venirea lui Stoican funcționează destul de bine. Jucătorii trebuie să fie și mental pregătiți foarte bine pentru a reveni la Cluj cu toate cele trei puncte. Nu va fi ușor, dar vom face tot ce depinde de noi pentru a câștiga acest joc.

Am adus și jucători noi. Sunt jucători pe care ni i-am dorit, pe care ni i-am permis. Îmi pare rău că a trebuit să ne despărțim de câțiva băieți, le-am mulțumit. Știu că nu este ușor, am mai trecut prin astfel de momente, decizii pe care trebuie să le luăm. Ei sunt jucători profesioniști și sper să joace acolo unde vor merge. Singurul jucător la care nu am renunțat eu a fost Paul Pîrvulescu. El a venit și am avut o discuție cu el, că ar vrea să meargă în altă parte și l-am înțeles. Nu cred că puteam să ținem un jucător care își dorea să meargă în altă parte.

Jucătorii pe care i-am adus au fost doriți, și mă refer la Plamen Iliev, un portar cu experiență, pe Horșia, un jucător tânăr, sub 21 de ani pentru că ne-am dorit să ne acoperim, să nu avem probleme cu jucătorii sub 21 de ani. Lorand Fulop, pe care îl cunosc foarte bine, a avut perioade bune în România și sper să revină cât mai rapid la acel nivel.

Prin plecarea lui Baravykas și trebuia să aducem un jucător de bandă dreaptă și l-am adus pe Vlădoiu, un jucător care a evoluat la echipa națională de tineret.

În ultimul rând, Thiam pe care ni l-am dorit, știu că a mai fost ofertat și de alte echipe din România. Nu este în acest moment pus la punct cu pregătirea, dar în cel mai scurt timp îl vom avea și pe el apt din toate punctele de vedere și sper cât mai rapid să se integreze în lotul nostru. Vrem să mai aducem un atacant și încă un jucător pe care sper să îl prezentăm în două, trei zile”, a declarat Eugen Neagoe, la conferința de presă de vineri.

Meciul dintre CS Mioveni și Universitatea Cluj se va disputa luni, cu începere de la ora 18.00.

Sandu Mureșan

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut