U Cluj , la un pas distanță de finala Cupei. Sabău: ”Ceva ne lipsește să facem diferența. Am resuscitat multe echipe și ne-am îngropat noi!”

U Cluj este la un singur pas distanță de atigerea primului obiectiv major al acestui an, și anume prezența în finala Cupei României. Echipa lui Ioan Ovidiu Sabău se va duela, joi, cu Oțelul Galați, trupa lui Dorinel Munteanu, fostul său coleg din generația de aur a fotbalului românesc, în penultimul act al competiției.

Clujenii au ajuns în semificale după ce au învins, la Cluj, pe Hermannstad, scor 1-0, în timp ce gălățenii au produs surpriza sferturilor de finală, trecând de Universitatea Craiova, chiar în Bănie.

Vom asista, de fapt, la o dublă confruntare la Galați, după meciul de cupă cele două formații urmând să se întâlnească din nou, după trei zile, și în play-out-ul SuperLigii.

”Ne așteaptă o deplasare lungă, la Galați, două meciuri dificile. Joi, un meci foarte, foarte important, va fi foarte greu. Întâlnim un adversar bine organizat, care stă bine din punct de vedere fizic. O echipă care joacă, meci de meci, în acea manieră agresivă, o echipă scurtă, chiar dacă pe teren propriu nu s-au descurcat atât de bine, dar rămâne, totuși, o echipă cu agresivitate, are ritm, cu jucători care știu să lupte pentru minge, cu jucători care, sigur, nu au jucat la cel mai înalt nivel, dar clar jucători antrenabili și care respectă sfaturi și reguli destul de dure. Ceea ce se vede, deci, e că e o echipă redutabilă în momentul de față, iar ca noi să câștigăm, să ne calificăm, trebuie să fim cel puțin la nivelul lor ca ritm, pentru că, așa luați individual, jucătorii mei consider că au calitate și experiență. Au câștigat niște trofee , au jucat la un anumit nivel, dar rămâne să vedem cum înțelegem, sau de fapt cum trebuie întreținută această valoare, să înțeleagă că trebuie să muncim cel puțin la nivelul lor.

Dacă nu sunt probleme medicale, ne descurcăm. Sigur că aveam nevoie și de ceilalți jucători, ținând cont că vom juca a treia zi în campionat. Sper să nu se întâmple ca vreunul din ei să se accidenteze.

Acesta este lotul, n-are rost să mai discutăm că sunt suspendați, Pițian următorul joc va fi apt. Au rămas două obiective, să jucăm finala și să terminăm pe locul 7. Suntem în grafic, chiar dacă ne-am complicat. Ceva ne lipsește, este clar, am clacat de mai multe ori în cele mai multe momente când trebuia să facem diferența, să facem pasul ăla la un alt nivel, ceva clar că ne lipsește, ăsta e adevărul. Am resuscitat foarte multe echipe și ne-am îngropat noi, ca să folosesc această expresie. Echipe care aveau mari probleme, și care au venit aici și i-am resuscitat.

Am lucrat în aceste zile și la moral, la această parte de încredere. Am apreciat foarte mult discursul lui Bic imediat după joc, un jucător foarte echilibrat, foarte matur. Toți eram necăjiți, supărați, dezamăgiți că n-am reușit să câștigăm, iar el a spus chiar asta, că am jucat foarte bine, am controlat jocul, am avut ocazii, și obiectivul sau obiectivele nu sunt compromise. Așa că, capul sus! Să avem încredere în noi, și în astfel de momente să arătăm că avem caracter, că suntem puternici, și că ne putem îndeplini obiectivele.

O să pregătim și partea de penalty-uri și trebuie să-i refac pe jucători, dar am avut suficiente zile să-i refac din punct de vedere fizic, și ceea ce este foarte important: să u ne pierdem încrederea în noi. Totuși, suntem o echipă care în majoritatea jocurilor am controlat, am avut posesia, ca și la ultimul meci Cu Petrolul, în afară de acele 4-5 minute în care a fost întors rezultatul și am avut o lipsă de concentrare care a permis acest lucru.

Revine și Chipciu, e un jucător cu atâta experiență, un lider, un jucător important pentru noi. A demonstrat asta de fiecare dată, și când e el în teren și adversarii privesc altfel, diferit pe U Cluj. Contează atât de mult și pentru jucători, e acel jucător care știe să lupte, un jucător foarte orgolios, care ține foarte mult să ne îndeplinim obiectivele și care se identifică, în ultimul timp, cu această echipă, cu acest club. Este clar că ne-a lipsit și mă bucur foarte mult că a revenit”, a declarat antrenorul Universității, Ioan Ovidiu Sabău, la conferința de presă de marți, de dinainte de plecarea spre Galați.

Semifinala dintre Oțelul Galați și U Cluj se joacă joi 18 aprilie, de la ora 20.30. Cealaltă confruntare, dintre Corvinul și FC Voluntari, va avea loc miercuri, 17 aprilie, de la ora 19.00.

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, pe stadionul din Sibiu.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut