U Cluj la prima înfrângere în Superligă, după 1-0 și penalty ratat!

Universitatea Cluj a pierdut prima sa partidă din actualul sezon al Superligii, în fața celor de la FC Argeș, într-o partidă desfășurată vineri seara la Pitești. Echipa lui Erik Lincar a început meciul pe cai mari, reușind să deschidă scorul încă din minutul 4, prin Bălan, și au dominat autoritar primele 40 de minute ale reprizei, răstimp în care au ratat o sumedenie de ocazii uriașe de gol, plus un penalty în minutul 15! A venit cartonașul roșu primit de Florin Ilie Filip, și totul s-a dărâmat pentru echipa clujeană. A urmat o cădere inexplicabilă a clujenilor, iar gazdele, care n-au contat deloc în meci până atunci, au egalat cu două minute înainte de pauză, și au mai reușit alte două goluri imediat după reluarea partidei!

Erik Lincar a început partida cu următorul 11: Gorcea – Baravykas, Fl. Ilie, Ispas, Briceag – Purece, I. Filip, R. Pires – Chipciu, Ad. Bălan, Fernandes

În min.4, U Cluj deschide scorul la Pitești. Lovitură liberă de la mare distanță, Filip recentrează mingea în careu, iar Bălan înscrie cu capul! 0-1! Clujenii trec pe lângă majorarea scorului, în min.10, dar șutul puternic trimis de Purece trece la o palmă de vinclul porții apărate de Straton. În minutul 15, VAR analizează un posibil penalty la Bălan, după o intervenție a lui Turda. E penalty pentru U Cluj!! Purece ratează lovitura de la 11 m, iar apoi Ely Fernandez trimite peste poartă! O nouă ocazie mare gol a clujenilor, în min.31: centrare bună a lui Filip, dar Bălan nu ajunge la balon în fața porții goale! U se joacă cu ocaziile! O nouă oportunitate uriașă de gol: centrare perfectă a lui Chipciu, dar Briceag trimite din marginea careului mic pe lângă poartă! Cartonaș roșu direct pentru Florin Ilie, în min.39, după o intervenție dură asupra lui Ișfan în careul piteștenilor! U Cluj va juca 50 de minute în inferioritate numerică. Iese Purece și intră Pițian, min.41.Ocaziile ratate de U se răzbună repede, în min.43, Ișfan trimite cu capul în poarta lui Gorcea, din mijlocul careului! 1-1!  Final de repriză, U Cluj și-a complicat teribil situația după ce a rămas în nouă jucători de câmp și au ratat nenumărate ocazii rarisime de gol.

FC Argeș trece în avantaj imediat după reluarea partidei, min.46: Ișfan realizează ”dubla” cu un șut plasat din interiorul careului! 2-1! Apărarea clujenilor dă rateuri tot mai mari, și, în min.49, același Ișfan trece pe lângă triplă, după ce ”scărița” sa a trimis mingea la doar câțiva centimetri de transversala porții lui Gorcea! Dezastru pentru clujeni în min.53: Gorcea iese prost la o lansare în adâncime pentru Garita, acesta îl driblează și pe portar, și pe Pițian, și înscrie în poarta goală! 3-1! Ritmul partidei a scăzut considerabil după ultimul gol al gazdelor, niciuna dintre formații ne mai reușind să-și creeze ocazii de gol. Intră Bic și Hlistei, care-i înlocuiesc pe Filip și Chipciu, în min.78. Bălan trimite peste poartă din lovitură liberă de la 18 m, în min.84. Ies și Bălan și Pires, în min.85, intră Boiciuc și Remacle.

Pentru U Cluj urmează partida cu Petrolul Ploiești, din etapa a patra a Superligii, care se va desfășura vineri, 5 august, la Mediaș.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut