U Cluj, înfrângere în primul amical din Turcia. Sabău: ”Sunt mulțumit, echipa va crește”

Ioan Ovidiu Sabău a debutat cu o înfrângere pe banca Universității Cluj. ”Șepcile roșii” au fost învinse cu 3-1 de FC Zurich, campioana Elveției, dar pe locul 10 în clasamentul actualului sezon, în primul meci din stagiul de pregătire din Antalya.

U Cluj a început partida cu: Iliev – Vlădoiu, Miron, Ispas, Ilie, Briceag, Pires, Simion, Chipciu, Thiam, Stoica. Primele 45 de minute ale meciulu au fost dominate de elvețieni, mult mai bine pregătiți din punct de vedere fizic. De altfel, echipa elvețiană a și reușit să înscrie în min.33, prin Santini.

Sabău a schimbat echipa în a doua parte a meciului: Gorcea – Oancea, Pițian, Ilie, Nowak, Bic, Remacle, Horșia, Haită, Fulop, Bălan. Cei care au marcat au fost tot campionii Elveției, prin Vyunnyk, în min.54. U Cluj a contat tot mai mult în atac, și a reușit să reducă diferența de pe tabelă prin Adrian Bălan, în min.72, însă elvețienii au închis meciul în 89, după reușita lui Krasniqi.

Sabău: ”Vom mai lucra foarte mult și la finalizare”

”Suntem într-o perioadă în care trebuie să acumulăm foarte mult, în primul rând la pregătirea fizică. Sunt meciuri în care pot identifica, să găsesc sistemul potrivit pentru acești jucători. Dar mi-a plăcut foarte mult atitudinea jucătorilor. S-a văzut clar dorința lor, dar încă nu putem să avem calitate în momentul de față. Echipa este foarte obosită, am făcut câteva antrenamente foarte tari, am avut și niște teste fizice, și e de așteptat ca în aceste momente echipa să sufere.

Repet, atitudinea jucătorilor a fost una foarte bună, faptul că pe acest fond de oboseală au încercat să dea maxim, să acumuleze astfel. Sigur, adversarul era la un alt nivel, mult mai rapizi, au jucat cam tot meciul cu echipa de bază. La noi nu se putea efectiv asta pentru că am început pregătirea doar de trei zile, și este imposibil să ducem 70-80 de minute cam cu aceeași jucători. Una peste alta, sunt mulțumit și echipa va crește.

Vom mai lucra foarte mult și la finalizare, la relațiile de joc în atac. Calitatea va fi mai bună, și am încredere că aceste probleme vor fi rezolvate, dar în primul rând cu o pregătire foarte bună din punct de vedere fizic, pentru că și atacanții, atunci când stau foarte bine din punct de vedere fizic e altceva. Vom lucra foarte mult și la finalizare, desigur, și la acest capitol vom fi mult mai buni”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, la finalul partide.

Următoarea partidă de verificare a ”alb-negrilor” se va desfășura marți, de la ora 16.00, împotriva maghiarilor de la Debrecen, locul 7 în prima ligă.

Sandu Mureșan

Foto: U Cluj

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut